Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Difenbahya Çiçeği

Difenbahya
- Latince :Dieffenbachia sp.
- Familya : Araceae
- Anavatanı : Güney Amerika, Kolombiya ve Brezilya
- Mekan : İç Mekan
- Grup : Mevsimlik Çiçekler
Tanımı: 2-3 m kadar boylanabilen, her dem yeşil iri, oval, sert, derimsi yapıda, yeşil üzerine bol beyaz lekeli ve çok gösterişli yaprakları olan bir bitkidir. Yaprakları merkezi gövdeden dışarı ve aşağı doğru yayılır. Yapraklar arasından üst tarafı parlak ve pek dikkati çekmeyen çiçekleri bulunur. Bitki çok zehirli olduğundan özsuyu ele bulaşırsa bol suyla yıkamak gerekir.
Işık İsteği: Yarı gölge veya gölge, kış aylarında bol aydınlık yerlerde yetiştirilir.
Sıcaklık İsteği: Gelişme döneminde 20-25 °C, kışın ise 15-16 °C ihtiyaç duymaktadır. 13 °C’ın altındaki sıcaklıklara hassas, 7 °C altına indiğinde ise yaprakları sararır ve dökülür.
Toprak İsteği: Drenajı iyi olan topraklardan hoşlanır.
Sulama: İlkbahardan, sonbahara kadar düzenli, kışın çok az sulanmalıdır.
Gübreleme: Mart ayından Eylül ayına kadar, 2 ila 4 hafta da bir dengeli sıvı gübre ile gübreleme yapılmalıdır.
Saksı Değişimi: Her yıl ilkbaharda saksısı değiştirilmelidir.
Budama: Sararmış ve çok fazla büyümüş alt yapraklar budanmalıdır.
Üretimi: Gövde ve tepe çelikleri ve hava daldırması yöntemi ile çoğaltılabilir.
Hastalık ve Zararlılar: En önemli hastalıkları yaprak lekesi, kök çürüklüğü ve antraknoz; zararlıları ise kırmızı örümcek ve yaprak bitleridir.

Kurtboğan En Zehirli Bitkilerden Biridir. Boğan otu ve kaplan otu olarak da tanınır. Genelde dağlık bölgelerde yetişir. Eski zamanlarda okların ucuna zehir olarak da kullanılmıştır. yaklaşık 2-6 saat arasında yetişkin bir insanı öldürür. 20 ml’lik zehir ölüm için yeterlidir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri