• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Evde yetiştirilen marul, hem tadında hem de A vitamini içeriğinde, Dışarıdan satın alınan alternatiflerden çok daha üstün! İşte bahçenizde marul ekilme, büyütme ve hasat şekli. Marul, ilkbaharda iyi yetişen ve çoğu bölgede düşen serin mevsim mahsulüdür. Marul fideleri hafif bir dona bile dayanıklıdır .

Ekim Dönemi;

Marul tohumlarınızı ekmeden önce toprağın hazır olduğundan emin olun. Gevşek olmalı ve iyice boşalmalıdır, bu yüzden ıslak kalmadan nemli olur. Toprağı verimli tutmak için, tohumlamadan veya fide nakli yapmadan yaklaşık bir hafta önce gübrelenmiş organik maddelerle besleyin. Tohum çok küçük olduğu için iyi işlenmiş bir tohum yatağı çok önemlidir. Taşlar ve büyük kir parçaları çimlenmeyi önler.

  • Toprağın çalışabildiği anda doğrudan ekim önerilir. Bitki tohumları yarım santimetre derinliğinde ekilmelidir.
  • Daha erken bir mahsul istiyorsanız, son ilkbahar don tarihinizden 4 ila 6 hafta önce kapalı tohumlara başlayabilirsiniz . Fideleri yaklaşık bir hafta sertleştirin ve son bahar donundan 2 hafta önce ve 2 hafta arasında dışarıda nakledin.
  • Tohum tek sıra halinde ekilebilir veya geniş sıra ekim için yayın olabilir. Yayın yaparken, doğru aralık için “inceltmeniz” gerekir.
  • Ekim sırasında iyice su verin.
  • Yaprak biti kontrol etmek için marul arasında soğan veya sarımsak ekmeyi düşünebilirsiniz . Marul için “bariyer tesisi” görevi görürler.

 

Yetiştiricilik dönemi;

  • Dikimden 3 hafta sonra gübreleyin. Marul, organik madde içeriği yüksek, bol miktarda kompost ve hızlı büyümek için sürekli bir azot kaynağı içeren toprağı tercih eder.
  • Toprağın nemli kaldığından ve iyice drene olduğundan emin olun.
  • Marul suya ihtiyacı olduğunda size söyleyecektir. Sadece şuna bak. Yapraklar soluyorsa, onları serinletmek ve terleme hızını yavaşlatmak için her zaman – günün sıcağında bile – sulayın.
  • Organik malç , nemin korunmasına, yabani otların bastırılmasına ve ılık aylarda toprak sıcaklığının soğuk kalmasına yardımcı olacaktır.
  • Bahçenizi , marulun domates veya tatlı mısır gibi uzun boylu bitkilerin gölgesinde kalmasını planyarak ekin.
  • Büyüme mevsimi boyunca sürekli bir hasat için her iki haftada bir ek marul tohumları ekebilmelisiniz.
  • Bir sonbahar mahsulünü ekilmek için, Ağustos ayında toprağı nemlendirerek ve bir balya samanı ile kaplayarak serin topraklar oluşturun. Bir hafta sonra, balyanın altındaki toprak, bahçenin geri kalanından yaklaşık 6 ° C daha soğuk olacaktır. Her birkaç haftada bir marul tohumları ekin.
x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(30565 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Adım Adım Marul Yetiştiriciliği

Adım Adım Marul Yetiştiriciliği

Evde yetiştirilen marul, hem tadında hem de A vitamini içeriğinde, Dışarıdan satın alınan alternatiflerden çok daha üstün! İşte bahçenizde marul ekilme, büyütme ve hasat şekli. Marul, ilkbaharda iyi yetişen ve çoğu bölgede düşen serin mevsim mahsulüdür. Marul fideleri hafif bir dona bile dayanıklıdır . Ekim Dönemi; Marul tohumlarınızı ekmede...

Adım Adım Yeşil Fasulye Yetiştiriciliği

Adım Adım Yeşil Fasulye Yetiştiriciliği

Pek çok farklı türde fasulye vardır, ancak bakla” yetiştiriciliği en kolay sebzelerden biridir. Çalı fasulyesi yada direk fasulyesi daha verimlidir, ancak oturak fasulyesi üretimi daha kolaydır. Fasulyeler sebze bahçesinin temelini oluşturular, çünkü sınırlı alanlarda büyümeleri kolaydır hem de mutfakta çok yönlüdürler. Ekim Dönemi; ...

Adım Adım Domates Yetiştiriciliği

Adım Adım Domates Yetiştiriciliği

Domates, arka bahçenin en iyi mahsulüdür ve onları büyütmek, düşündüğünüzden daha kolaydır. Bu domates yetiştirme ipuçları , en lezzetli bitkilerinizi korumanıza yardımcı olacaktır. Domatesler ılık mevsim mahsulüdür, seralara tohum ekmek hızlı çimlenmeye neden olur. Tohumlar filizlendiğinde seradan uzaklaştırıp dışarıya da ekebilirsiniz. D...

Adım Adım Havuç Yetiştiriciliği

Adım Adım Havuç Yetiştiriciliği

Havuç, birçok iklimlerde yetişebilen kök sebzelerdir ve aynı zamanda uzun ömürlüdür. İlkbahar ve sonbaharda, büyüme mevsiminin serin dönemlerinde yetişmeyi tercih ederler.Havuç gevşek, hafif ve havadar bir toprağa ihtiyaç duyar. Çoğu toprağa kum eklemesi gerekiyor. Ekim Dönemi; Havuç tohumlarını sırayla 3-4 cm mesafe ile birbirinden ayrı o...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi