Tarım, gıda ve hayvancılık üzerine kurulmuş bir websitesidir. Websitemizde yetiştiricilik, hastalıklar, zararlılar vb. ile ilgili yazılar bulunmaktadır.
Adım Adım Marul Yetiştiriciliği

- Sorhocam
- Bahçe ve Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği
- Sebze Yetiştiriciliği
- 0 dosya
- 3 resim
- 0 yorum
- 539 okunma
Evde yetiştirilen marul, hem tadında hem de A vitamini içeriğinde, Dışarıdan satın alınan alternatiflerden çok daha üstün! İşte bahçenizde marul ekilme, büyütme ve hasat şekli. Marul, ilkbaharda iyi yetişen ve çoğu bölgede düşen serin mevsim mahsulüdür. Marul fideleri hafif bir dona bile dayanıklıdır .
Ekim Dönemi;
Marul tohumlarınızı ekmeden önce toprağın hazır olduğundan emin olun. Gevşek olmalı ve iyice boşalmalıdır, bu yüzden ıslak kalmadan nemli olur. Toprağı verimli tutmak için, tohumlamadan veya fide nakli yapmadan yaklaşık bir hafta önce gübrelenmiş organik maddelerle besleyin. Tohum çok küçük olduğu için iyi işlenmiş bir tohum yatağı çok önemlidir. Taşlar ve büyük kir parçaları çimlenmeyi önler.
- Toprağın çalışabildiği anda doğrudan ekim önerilir. Bitki tohumları yarım santimetre derinliğinde ekilmelidir.
- Daha erken bir mahsul istiyorsanız, son ilkbahar don tarihinizden 4 ila 6 hafta önce kapalı tohumlara başlayabilirsiniz . Fideleri yaklaşık bir hafta sertleştirin ve son bahar donundan 2 hafta önce ve 2 hafta arasında dışarıda nakledin.
- Tohum tek sıra halinde ekilebilir veya geniş sıra ekim için yayın olabilir. Yayın yaparken, doğru aralık için “inceltmeniz” gerekir.
- Ekim sırasında iyice su verin.
- Yaprak biti kontrol etmek için marul arasında soğan veya sarımsak ekmeyi düşünebilirsiniz . Marul için “bariyer tesisi” görevi görürler.
Yetiştiricilik dönemi;
- Dikimden 3 hafta sonra gübreleyin. Marul, organik madde içeriği yüksek, bol miktarda kompost ve hızlı büyümek için sürekli bir azot kaynağı içeren toprağı tercih eder.
- Toprağın nemli kaldığından ve iyice drene olduğundan emin olun.
- Marul suya ihtiyacı olduğunda size söyleyecektir. Sadece şuna bak. Yapraklar soluyorsa, onları serinletmek ve terleme hızını yavaşlatmak için her zaman – günün sıcağında bile – sulayın.
- Organik malç , nemin korunmasına, yabani otların bastırılmasına ve ılık aylarda toprak sıcaklığının soğuk kalmasına yardımcı olacaktır.
- Bahçenizi , marulun domates veya tatlı mısır gibi uzun boylu bitkilerin gölgesinde kalmasını planyarak ekin.
- Büyüme mevsimi boyunca sürekli bir hasat için her iki haftada bir ek marul tohumları ekebilmelisiniz.
- Bir sonbahar mahsulünü ekilmek için, Ağustos ayında toprağı nemlendirerek ve bir balya samanı ile kaplayarak serin topraklar oluşturun. Bir hafta sonra, balyanın altındaki toprak, bahçenin geri kalanından yaklaşık 6 ° C daha soğuk olacaktır. Her birkaç haftada bir marul tohumları ekin.
SORHOCAM.COM
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları
Copright 2014 - 2023 Konya