• notifications1
  • menü

Bugün : 19 Nisan 2024 Cuma

Patates Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Patates Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Patates / Patlıcangiller

İdeal PH: 5,5-6,7

 

Patatesin iç Anadolu’da da kolayca yetiştiğini hatırlayın. Yani su sorunu yoktur.  Ancak doğu Karadeniz’de bile yetişmektedir. Ekimden önce 1 hafta balkonunuza serin. 2-3 filiz verince ikiye bölüp ekin. Başarı oranı çok artar. Kesik tarafı yukarı bakacak şekilde ekip üzerini 5 cm toprakla kapatın. Şubat mart ayı ekim için en uygun aylardır. İlk bir aydan sonra su talebi olmaz. Bu yüzden kıvırcık, biber gibi su isteyen bitkilere yakın ekmeyin. Yapraklar sararmaya başladığında olgunlaşmış demektir. Veya not alın, ekimden 2,5 – 3 ay sonra sökebilirsiniz.

 

Kurutmak için patatesleri fırçalayın, sakın yıkamayın. Üzerinde toprak artıkları kalmasın. Nemi tamamen kaybolunca çuvallayın ve karanlık ve serin bir ortamda çuvalları depolayın. Arada bir kontrol edin, hastalanmış patates varsa çuvalın tamamına zarar verebilir. Biz patateslerimizi sepetlere dolduruyor, ağzına bez dikiyor ve kilere yerleştiriyoruz. Yaralı patatesleri sakın depolamayın. Çok uzun süre saklamak istiyorsanız, toprak altında saklama yöntemini denemeli veya soğuk hava deposu kullanmalısınız. 

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(38795 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Patates Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Patates Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Patates / Patlıcangiller İdeal PH: 5,5-6,7 Patatesin iç Anadolu’da da kolayca yetiştiğini hatırlayın. Yani su sorunu yoktur. Ancak doğu Karadeniz’de bile yetişmektedir. Ekimden önce 1 hafta balkonunuza serin. 2-3 filiz verince ikiye bölüp ekin. Başarı oranı çok artar. Kesik tarafı yukarı bakacak şekilde ekip üzerini 5 cm toprak...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi