• notifications1
  • menü

Bugün : 28 Mart 2024 Perşembe

Nohut Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Nohut Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Nohut / Baklagiller

İdeal PH: 6-8

 

Şubat sonuna doğru ekmeye başlayın ve 10 günde bir nisan ayına kadar ekime devam edin. 15 dakika ılık su içinde beklettikten sonra sert bir zemine serin. Yarım saat kurusun ve sirkeli (%10 sirke – %90 su) suya batırıp 5 cm derine parmağınızla bastırarak ekin, üzerini örtün. Sirke bir kaç gün de olsa tohumu zararlılardan korur. Vadi ve çukur yerleri sevmez. Bitki sıra arasını 25 cm’den yüksek tutarsanız 25 cm sıra üzeri mesafe de bitkiye yeteri olur. Yani sık dikilebilir, siz istediğiniz mesafeyi kullanın. Fazla nem sevmez, bu yüzden hiç sulamayın. Yaz çok kurak geçiyorsa iki kez sulama yapabilirsiniz. Çiçeklenme ve dane döneminde fazla yağış olmamalıdır. Yağış çoksa üzerini örtmelisiniz. Kökleri derine gittiği için toprak seçiciliği fazla değildir. Kuruyunca bitkiyi söküp dalıyla birlikte kurutabilirsiniz. Baklagil olduğu için toprağın azotunu arttırır. Nohuttan sonra o bölgeye azot ihtiyacı çok olan bir bitki ekebilirsiniz. Ancak fosfor eksikliğini gidermek gerekir.

 

8-10 gün güneşte sık sık karıştırılarak kurutmalısınız. Nem oranı düşünce uzun süre saklanacak kıvama gelecektir. Nohut ekim nöbeti ister. Her yıl aynı yere ekmemelisiniz. Etrafı çok kalabalık bitkiyle doluysa hava akımı azalır ve antraknoz hastalığına yakalanabilir. Fazla su da bu hastalığı yapar.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(23593 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Nohut Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Nohut Nedir, Nasıl Yetiştirilir?

Nohut / Baklagiller İdeal PH: 6-8 Şubat sonuna doğru ekmeye başlayın ve 10 günde bir nisan ayına kadar ekime devam edin. 15 dakika ılık su içinde beklettikten sonra sert bir zemine serin. Yarım saat kurusun ve sirkeli (%10 sirke – %90 su) suya batırıp 5 cm derine parmağınızla bastırarak ekin, üzerini örtün. Sirke bir kaç gün de olsa t...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi