Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bambulotu (Bozot) Otu Nedir?

Bambulotu (Bozot)
Heliotropium europeum
Hodangiller familyasındandır.
- Diğer adları bambul otu,bozot,aygün çiçeği.
- 10-50 cm boylarında yumuşak tüylü,dik gövdeli,sık dallı,beyazımsı yeşil yapraklı,beyaz çiçekli,bir yıllık,otsu bir bitkidir.Çiçekler küçük salkımlar halindedir.
- Koyu esmer renkli 2 mm uzunluğundaki kapçık biçimli meyvelerin içinde 1-2 mm boyutlarında yumurtamsı-yuvarlak biçimli yeşilimsi esmer renkli tohumlar bulunur.Bunların bir yüzü basık- tümsek diğer yüzü iki düzemlidir.
- Ülkemizde 600 metre yüksekliğe kadar güneşli topraklarda kendiliğinden yetişir.İnce beyaz çiçeklerinden dolayı süs bitkisi olarak da yetiştirilebilir.Tohumla çoğaltılır.
- Bitkinin tamamında ama en çok uzunca kökünde ve tohumlarında zehirli sinoglosin alkaloiti bulunur.Bu hayvanlar için tehlikeli çünkü onları zehirleyen bir maddedir.Bu yüzden hayvanlar onu kolay kolay yemezler; ama kuru orta yada başka otlara karıştığında yiyebilirler.Tane yemlerde %0.002 oranının altı tehlikesizdir.
- Bitkinin kurutucu ,eritici temizleyici özelliği vardır ve siğillere karşı uygulanır.
- Özsuyu siğillere karşı kullanıldığı onları giderdiği için siğil otu adını almıştır zaten.
- Yılan ve akrep sokmalarına karşı da aynı şekilde kullanılır.
- Taze yaprak ezilerek siğilin ,nasırın yada sorunlu bölgenin üzerine sarılır.
- Ateş düşürücü,safra arttırıcı,mide ve basur ağrılarını dindirici,kanı temizleyici etkilerde vardır.

Her başarı ilk başta bir hayaldi. En büyük çınar bir dalda, en güzel kuş bir yumurtada saklıdır. Hayaller de gerçeklerin tohumu ve yumurtasıdır.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri