• notifications1
  • menü

Bugün : 11 Temmuz 2025 Cuma

Tsek Kalite Belgesi nasıl Alınır?

Denetçileri, kuruluşların ürünlerini imal ettiği üretim sahalarında öncelikle ürünün ihtiyaç olanına ve TSE tarafından ilan edilmiş standardının karşılanıp karşılanmadığına bakacaktır (yüksekliği, üretim yerinin metrekaresi vb. gibi). Daha sonra mamullerin belirli bir kontrol ağının olup olmadığı ve mamullerin sürekliliğini teminat altına alınmasını sağlayan bir kalite yönetim ağının kontrolü gerçekleşir. Ham maddenin standartları karşılayan bir verimlilikte olması gerekmektedir. Ham maddenin girişinden son mamullün çıkışına kadar ki aşamalar belirlenen standartta ve süreklilikte olması sağlanır.

 

TSEK kalite belgesi alınma için, firmaların üretim sahalarında çalıştırdıkları personellerin bazılarının belirli eğitimleri alması gerekmektedir. Daha sonra alakalı standardın öngördüğü kalite analizleri gerçekleşir. Bu kalite analizleri kalite yönetim ağıyla kayıt altına alınır. Geriye dönük incelemeler uygulanabilecek seviyede saklanır. Kalite kontrollerin devamı olarak standardın ihtiyaç duyduğu deneyler ve testler gerçekleşir. Bu testlerin bazıları testleri uygulamaya yetkin akretide olmuş laboratuvarlarda da gerçekleşebilir.

 

Test ve deneylerin analizleri olumlu ise üretim sahası ve üretim süreçlerinde sorun tespit edilmemişse geçerlilik süresi 1 sene olan ve her sene vize incelemelerine tabi olan Türk Standartlarına Uygunluk (TSE) Belgesi verilir.

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(04576 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

Dünyanın en değerli taşı sayılan elmas, milyonlarca yıl önce yaşamış bitkilerin taşlaşmış kalıntısından başka bir şey değildir.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri