• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Pelesenk Yağının Faydaları ve Zararları

Pelesenk yağının faydaları arasında baş ve diş ağrılarını gidermek, böcek ısırıklarını tedavi etmek, depresyonu önlemek, doğal uyarıcı gibi davranmak, bilişsel işlevselliği arttırmak, bakteri enfeksiyonunu engellemek, deodorant olarak davranmak ve kanserli hücrelere karşı savaşmak bulunur. Bunlarla beraber eklem ağrısının giderilmesi, cildin güçlendirilmesi ve iltihaplanmaların tedavisi diğer faydaları arasında sayılabilir.

 

Pelesenk Yağı Nedir?

Pelesenk yağı, bilimsel adı aniba rosaeaodora olan gül ağacı bitkisinden buhar damıtılması yoluyla elde edilen bitkisel bir yağdır. Yağın bileşenleri oldukça etkilidir ve ayrıca pelesenk yağı, 1900’lü yıllarda parfümeri üretiminde yaygın olarak kullanılmıştır.

 

Pelesenk Yağının Özellikleri Nelerdir?

Araştırmacılar, pelesenk yağının, gevşetici, ruh halini düzeltici, depresyon önleyici ve siniri yatıştırıcı özelliklerinin olduğunu belirtmişlerdir. Anksiyete üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır ve ruhu sakinleştirir. Ayrıca bu yağın çok önemli bir afrodizyak olduğuna inanılır (henüz araştırmalar yapılmaktadır) ve bu nedenle libidonun ve özgüvenin artması için de oldukça fayda sağlayabilir. Bununla beraber, sivilce ve akne gibi genel veya spesifik olarak cilt bakımında faydalı olmasını sağlayan birçok özelliğe sahiptir. Bu özelliklerin birçoğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Pelesenk yağının özellikleri şöyle sıralanabilir;

  • Antienflamatuar,
  • Cilt onarıcı ve yenileyici,
  • Dekonjestan,
  • Sedatif: Vücudu dinginleştirir ve derin uykuya ulaşmaya yardımcı olur. Bu etkiye pelesenk yağının bileşeni olan linalool sebep olur.
  • Bradikdik, vazodilatör ve hipotansif: Pelesenk yağı linalool bakımından zengin olduğu için vazodilatasyon görevi görür yani kan damarlarımızı genişletir ve kanın daha düşük bir basınçta akmasına izin verir. Bu durum, hipotansif etki adı verilen kan basıncını da azaltır. Ayrıca bu yağ, bradikardik bir etkiye de sahiptir, yani istirahat esnasında kalp atış hızını düşürür.  Nabız hızının düşmesi endişe azaltıcı etkiye sahiptir.
  • Anti-Kanser: Bu yağ, cilt kanserini önlemede oldukça etkilidir.

 

Pelesenk Yağının Faydaları Nelerdir?

Pelesenk yağının içerdiği bileşenler sayesinde insan vücuduna sayısız fayda sağlar. Şimdi pelesenk yağının faydaları neler daha yakından bakalım;

 

Pelesenk Yağı Analjezik (Ağrı Kesici) Özellikler Sunar

Pelesenk yağı, analjezik özellikleri nedeniyle bitkisel tedavi yöntemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yağın içerdiği bileşenler özellikle baş ve diş ağrısını hafifletmede son derece etkilidir. Aynı zamanda baş ve diş ağrısına katkıda bulunan faktörlerle mücadele eder.

 

Pelesenk Yağı Antiseptiktir

Pelesenk yağının antiseptik özellikleri nedeniyle her evde bulunması gerekir. Bu yağ, böcek ısırıklarını, aşınmaları ve hatta sizi kolayca strese sokabilecek küçük kesikleri bile tedavi etmek için yeterli potansiyele sahiptir. Bunun için küçük bir pamuğu pelesenk yağına batırın ve etkilenen bölgeye dikkatlice uygulayın.  Yağdaki bileşenler, etkilenen bölgede enfeksiyonların oluşumunu engelleyecek ve iyileştirici özellikleri sayesinde hızlı bir iyileşmeye katkıda bulunacaktır. Evde acil bakımı tedavi etmenin en güvenli ve en hızlı yollarından biridir.

 

Pelesenk Yağı Depresyonu Önler Ve Tedavi Eder

Depresyon, gençlerde ve yetişkinlerde ortaya çıkan ortak bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Zamanında tedavi edilmezse, diğer psikolojik sorunlara da katkıda bulunabilir. Depresyon ile ilgili birçok faktör olabilir. Pelesenk yağı, bu açıdan güvenilir bir çözümdür. Antik çağdaki şifacılar, zihinsel açıklık ve huzur için bu yağı kullanmayı tercih etmişlerdir. Bu yüzden pelesenk yağı, depresyonu tedavi etmek için de kullanılabilir. Yağda bulunan yatıştırıcı ve iyileştirici bileşenler, psikolojik sağlığınızı güçlendirir ve kaygı hissiyle savaşır.

 

Pelesenk Yağı Uyarıcı Olarak Çalışır

Organların iyi çalışması için tam zamanında uyarıma ihtiyacı vardır. Bunun için doğal ve güvenilir çözümlerden biri de pelesenk yağıdır. Bu yağ, vücudunuzun çeşitli sistemlerini teşvik etmek doğal bir uyarıcıdır, inanılmaz düzeyde işlev görür ve metabolizmayı da arttırdığı bilinmektedir. Enzimleri, asitleri, safrayı, kan dolaşımını, sindirimi ve hormon salgılanmasını teşvik etmek istiyorsanız pelesenk yağını kullanabilirsiniz. Uzmanlara göre bu yağı, mideye masaj yaparak yedirmek şişkinliği gidermeye yardımcı olur.

 

Pelesenk Yağı Zihni Canlandırır Ve Aktif Hale Getirir

Bilişsel işleviniz tek başına birçok görevi yerine getirmekten sorumludur, bu nedenle bilişsel işlevin sağlığını korumak oldukça önemlidir. Pelesenk yağı, beyninizin daha aktif ve keskin çalışmasını sağlayabilecek özellikler sunar. Bu yağ ayrıca, hafıza ve konsantrasyonu geliştirmek için de kullanılır. Bununla beraber pelesenk yağı, çeşitli nevrotik bozuklukların tedavisi için mükemmel bir çözüm olabilir. Üstelik yatmadan önce alnınıza bu yağla masaj yapabilir ve saatlerce huzur içinde uyuyabilirsiniz.

 

Pelesenk Yağı Doğal Bir Antibakteriyeldir

Sizi her zaman bakterilerden koruyacak önlemleri almanız gerekir. Bu zararlı bakteriler, ateş, ishal gibi sorunlara yol açıp ve enfeksiyonlara katkıda bulunurlar. Pelesenk yağı antibakteriyel özellikleri nedeniyle bitkisel ilaçlara ve diğer doğal ürünlerde sıkça bulunur. Dermatologlara göre, yağda bulunan alfa pinen bileşeni sivilce tedavisi için gerekli olan antibakteriyel etki içerir. Bunun dışında, odanızdaki bakteri ve mikropları öldürmek için oda spreyi olarak da kullanılabilir.

 

Pelesenk Yağı Mükemmel Bir Deodorant Görevi Görür

Bu yağın kokusu oldukça çekici bir aromaya sahip, naif ve eşsizdir. Birçok marka tarafından ürünlerinin kalitesini artırmak için kullanılır. Bu yağ ile yapılan deodorant, hoş olmayan ter kokusuna katkıda bulunan bakterileri öldürme potansiyeline de sahiptir.

 

Pelesenk Yağı Kanserli Hücrelerle Mücadele Eder

Cilt kanseri, yaşamı tehdit eden kanserlerden biridir ve bu hastalığı ortadan kaldırmak için yapılan tedavilerin birçoğu oldukça zor ve meşakkatlidir. Son dönemlerde pelesenk yağının cilt kanseri üzerindeki etkilerini belirlemek için bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışma, yağda bulunan bileşenlerin hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunabileceğini ve kanserli hücreleri de kontrol edebileceğini ortaya koydu. Ancak pelesenk yağının, cilt kanserini tamamen yok etme potansiyeli olup olmadığı henüz bilinmemektedir.

 

Pelesenk Yağı Antienflamatuardır

Enflamasyon (iltihap), ciddi bir sağlık sorununun göstergesi olarak kabul edilir. Pelesenk yağı, kas ve eklem iltihabını tedavi edebilen yüksek antienflamatuar bileşenlerle yüklüdür.

 

Pelesenk Yağı Eklem Ağrısını Giderir

Eklem ağrıları son dönemlerde çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Bu sorun, farklı ilaçlar ile tedavi edilebilse de, hastaların geneli sakinleştirici ve yatıştırıcı etkileri nedeniyle bitkisel yağları tercih etmektedir. Bu nedenle eklem ağrıları için önerilebilecek önemli bitkisel yağlardan biri de pelesenk yağıdır. Uzmanlara göre, pelesenk yağı ile eklemlere masaj yapmak, hastaların, rahat yürüme veya başka işleri zorlamadan yerine getirmelerini sağlar ve eklemlerin ağrısını hafifletmeye yardımcı olur.

 

Pelesenk Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Bitkisel yağ kullanımı son dönemlerde, ciltteki ölü hücreleri onarmak, taze ve yumuşak cilde sahip olmak isteyen kişiler tarafından oldukça popüler hale geldi. Bunun için bizimde bir önerimiz var; pelesenk yağı. Bu yağ, diğer bitkisel yağlardan biraz daha farklı çalışır ve daha fazla fayda sağlama potansiyeline sahiptir.

 

Ölü cilt hücrelerini temizler, dokuları onarır ve yüze, doğal bir parıltı verir. Bununla beraber pelesenk yağı, yaşlanmayı geciktirir, ince çizgileri ve kırışıklıkları büyük oranda azaltır. Sivilce ve akne ile yara izlerinin görünümünü de minimuma indirir. Tüm bu özellikler için haftada 3 defa pelesenk yağını doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.

 

Pelesenk Yağı Yüze Sürülür Mü

Pelesenk yağı diğer adı ile gül ağacı yağı yüze sürülür mü sorusu çok sık sorulan sorulardan biridir. Bu doğal yağı yüzünüze sürmenizde her hangi bir sakınca yoktur. Direk yüze ve cilde uygulayabilirsiniz.

 

Pelesenk Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Pelesenk yağı saça mükemmel faydalar sağlar. Kepek oluşumunu engeller, saçı onarır ve doğal bir parlaklık sağlar. Ayrıca saç diplerindeki kan dolaşımını arttırarak sağlıklı saçların gelişmesini sağlar. Bunun için haftada 2 defa bu yağı doğrudan saçlara uygulayabilirsiniz.

 

Pelesenk Yağı Kullananlar

Pelesenk yağı kullananlar yağın cilde ve saça faydaları olduğunu sıklıkla yorumlarda dile getirmişlerdir. Özellikle hoş kokusundan dolayı beğenilen yağlardan biri olan pelesenk yani gül ağacı yağı hakkında diğer kullanıcı yorumlarını okumak için yorum kısmına inceleyebilir yada bu yağ hakkında yorum yapabilirsiniz.

 

Pelesenk Yağının Yan Etkileri ve Zararları

Pelesenk yağı aşırıya kaçmadan kullanıldığında yan etkisi ve zararı yok denecek kadar az olan yağlardan biridir. Genelde hassas cilt tipine sahip olanlar ve alerjiye yatkın olan cilt tiplerinde tahriş, yanma, kaşıntı ve kızarıklığa neden olabilir. Sıkça sorulan sorulardan biride pelesenk yağı içilir mi sorusudur. Günde 2 çay bardağını suyun içerisine 1 yada 2 damla damlatılarak içilir.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

Vildan

3.07.2021 15:15:34

Eşim kaza geçirdi merdivenden düştü iki ayağımda topundan kırıldı 36 gün alçıda kaldı alçılar şimdi çıktı masaj uyguluyoruz pelesenk yağı iyi gelirmi beni aydinlatirsaniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Mehmet

19.05.2021 20:02:02

Kulak çınlaması a iyi gelirmi

(28772 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Pelesenk Yağının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Pelesenk Yağının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Pelesenk Yağının Faydaları ve Zararları Pelesenk yağının faydaları arasında baş ve diş ağrılarını gidermek, böcek ısırıklarını tedavi etmek, depresyonu önlemek, doğal uyarıcı gibi davranmak, bilişsel işlevselliği arttırmak, bakteri enfeksiyonunu engellemek, deodorant olarak davranmak ve kanserli hücrelere karşı savaşmak bulunur. Bunlarla berabe...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi