• notifications1
  • menü

Bugün : 5 Aralık 2022 Pazartesi

1. Maitre d’Hotel’in kıyafeti aşağıdakilerden hangisidir?

A) Siyah pantolon, beyaz gömlek, kravat

B) Beyaz pantolon, beyaz gömlek, papyon

C) Koyu renk takım elbise, smokin, frak

D) Desenli açık renk takım elbise

2. Aşağıdakilerden hangisi smokinle birlikte kullanılmaz?

A) Silindir şapka 

B) Siyah ceket

C) Siyah ayakkabı

D) Siyah çorap

3. Aşağıdakilerden hangisi Bayan Kabin Memuru’nun kıyafetidir?

A) Lacivert dar etek ya da pantolon, beyaz gömlek, lacivert yelek ve ceket, fular, lacivert yarım topuklu deri ayakkabı.

B) Desenli açık renk etek, beyaz gömlek, ceket, fular.

C) Gri dar etek ya da pantolon, beyaz gömlek, lacivert yelek, süveter veya hırka, fular.

D) Belli tip ve modelde üniforması yoktur. İşin çeşidine göre değişir.

4. Otobüs hosteslerinin üniforma renkleri belirlenirken ne dikkate alınır?

A) Genellikle şirketin kullandığırenkler esas alınır.

B) Mevsime göre seçim yapılır.

C) Sadece gri renk kullanılır.

D) Hostes istediği rengi seçebilir.

5. Aşçıkıyafeti nelerden oluşur?

A) Ceket, pantolon, önlük, kep, fular

B) Ceket, pantolon, kep, fular, ayakkabı

C) Önlük, kep, fular, ayakkabı, mutfak bezi

D) Ceket, pantolon, önlük, kep, fular, ayakkabı, mutfak bezi

6. İşkıyafeti giyerken aşağıdaki hususludan hangisine dikkat edilir?

A) Kıyafet temiz ve ütülü olmalı.

B) Kıyafet son moda olmalı.

C) Yırtık, sökük kıyafetler giyilmemeli.

D) Ayakkabılar daima boyalıolmalı.

7. Aşağıdakilerden hangisi yiyecek-içecek hizmetleri personelinin dolabında işi gereği bulundurmasıgereken araç-gereçlerden değildir?

A) Yedek iç çamaşırı, çorap ve ayakkabı

B) Kolonya, after shave, deodorant

C) Kitap, gazete, dergi

D) Saç tokası-bone-şapka

8. Aşağıdakilerden hangisi uçak hosteslerinin taşıması gereken dokümanlardan değildir?

A) 4011 Model

B) Check Lıst (Uçak Kontrol Listesi)

C) Anons El Kitabı

D) Kabin Memuru El Kitabı

9) Toplu yaşanan yerlerde kullanılan sabun nasıl olmalıdır?

A) Granül sabun

B) Sıvı sabun

C) Kâğıt sabunu

D) Arap sabunu

10) Kepekli saçların yıkanmasında nelere dikkat edilmelidir?

A) Kullanılan şampuan ve suyun ısısına

B) Sıcak su ile yıkanmasına

C) Soğuk su ile yıkanmasına

D) Ilık su ile yıkanmasına

11) Şampuan ve sabun seçmede en az aranan özellik nedir?

A) Güzel kokulu olması,

B) Arındırıcı özelliğinin olması
C) Kullananda alerjik sorun yaratmaması
D) Fiyatının ucuz olması

12) Saç ve vücut havlularının en önemli özelliği nedir?
A) Ebatlarının büyük olması

B) Kolay yıkanabilir olması

C) Suyu iyi emmesi, yumuşak olması

D) Sert olması

13. Çalışma esnasında giyilecek ayakkabılar hangi özellikte olmalıdır?
A) Topuklu olmalıdır.

B) Terlik tipi (açık olmalıdır).

C) Ortopedik ve kaymaz tabanlı olmalıdır.

D) Görünüşü estetik (şık) olmalıdır.

14. Hangi durumlarda eldiven kullanmalıyız?

A) Duş yaparken

B) Kimyasal maddeler kullanırken

C) Krem sürerken

D) Ayağımızı yıkarken

15. Ayak tırnakları nasıl kesilmelidir?

A) Düz kesilmeli  

B) Kenarları alınarak yuvarlatılmalı

C) Farketmez

D) Uçları sivri bırakılmalı

16. Ellerin temiz olması için kaç saniye süreyle yıkanmalı?

A) 10 saniye

B) 15 saniye

C) 3 saniye

D) 25 saniye

17. Ayakların iyi yıkanması ve kurulanması sebep gereklidir?

A) Kokmaması için   B) Ayağın dinlenmesi için

C) Mantar enfeksiyonlarını önlemek için

D) Yukarıdakilerin hepsi

18. Ellerin ve bakımlı olması sebep gereklidir?

A) Tırnakların kırılmaması için

B) Eller iletişim de önemli olduğu için

C) Mantar enfeksiyonlarını önlemek için

D) Yaşlanmaması için

19) Dişler hangi sıklıkla fırçalanmalıdır?

A) Yemeklerden önce ve sonra

B) Sabah ve akşam yemekten sonra

C) Diş hekimine giderken

D) Yukarıdakilerin hepsi
 

20) Hangi durumlarda diş ipi veya arayüz fırçası kullanmalıyız?

A) Diş aralarındaki yiyecek artıklarının temizlenmesi için

B) Ağzımızda protez varsa

C) Doktor önerdiyse

D) Diş fırçası olmadığında 



CEVAP ANAHTARI

1 C 2 A 3 A 4 A 5 D 6 B 7 C 8 A 9 B10 D 11 D 12 C 13 D 14 B 15 A 16 B 17 C 18 B 19 B 20 D

x
Bu konu hakkındaki görüşlerinizi ve isteklerinizi bize iletebilirsiniz!

Gül Basan

6.03.2018 14:01:28

süpersiniz

Güvenlik Kodu : 75708

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Soru Ve Cevaplarla Hijyen Nedir?

Soru Ve Cevaplarla Hijyen Nedir?

SORU VE CEVAPLARLA HİJYEN 1 ) Hijyenik Ortam Nedir? a) Kirli bir yüzeyi temizledikten sonra dezenfekte edilmiş ortam (x) b) Kirli yüzeyi temizlemiş ortam, c) Yağdan ve kirden arınmış ortam, d) Hepsi 2) Hijyen Hangi ülkeden çıkmıştır? a) İngiltere b) ABD c) Yunanistan (x) d) Almanya 3) Mikroorganizma ne demektir ? a) Ba...

İş Hijyeni Soru Ve Cevapları

İş Hijyeni Soru Ve Cevapları

1. İş hijyeni uygulayıcısının görevleri ile il­gili olarak aşağıdakilerden hangisi yan­lıştır? A) İşçilerden alınacak biyolojik sıvı ve dokuların değerlendirilmesini yapar B) Saptanan durum göz önünde bulun­durularak alınacak koruyucu önlem­leri planlamak ve uygulamaya koy­mak C) İş yeri ile ilgili iş hijyeni programı ha&s...

Hijyen Ve Sanitasyon Sınavı Soruları

Hijyen Ve Sanitasyon Sınavı Soruları

HİJYEN VE SANİTASYON DERSİ SORULARI 1. Sağlık ve temizlik kuralları bilgisini içeren hekimlik dalı hangisidir? A) Temizlik B) Sanitasyon C) Dezenfeksiyon D) Hijyen 2. Yiyecek üretimi ve servisinde çalışan kişilerin portör kontrolü ne kadar sıklıkla yapılmalıdır? A) İki yılda bir B) Yılda bir kez C) 3- 6 ayda bir D) Her ay 3. Aşağıd...

Hijyen Ve Sanitasyon Ne Demek?

Hijyen Ve Sanitasyon Ne Demek?

Sanitasyon; Sanitasyon latince de sağlık anlamına gelen sanitas kelimesinden köken almıştır. Sanitasyon geniş anlamda insan sağlığının iyileştirilmesi, korunması ve sağlığın tekrar kazanılmasında uygulanacak prensipleri içermektedir. Gıda sanayiinde sanitasyon denilince üretimde hijyenik ve sağlıklı durumların yaratılması ve devam ettirilmesi ...

Personel Hijyeni - El Hijyeni

Personel Hijyeni - El Hijyeni

Personel Hijyeni ; Eller, işletme içinde sadece bu amaçla kullanılan lavabolarda, dezenfektanlı el yıkama sıvıları ile yıkanmalı ve kâğıt havlu ile kurulanmalıdır. Yıkanan ellerin kirlenmesini önlemek için tercihen kol, ayak veya fotosel ile kumanda edilen musluklar kullanılmalı veya eller önce kâğıt havlu ile kurulanmalı ve sonrasında aynı kâğ...

Gıda İş Yerlerinin Taşıması Gereken Teknik Ve Hijyenik Özellikler Nasıl Olmalıdır?

Gıda İş Yerlerinin Taşıması Gereken Teknik Ve Hijyenik Özellikler Nasıl Olmalıdır?

GIDA ÜRETEN İŞ YERLERİNİN TAŞIMASI GEREKEN ÖZELLİKLER Üretimde kullanılan ve gıda ile temas eden tüm alet, ekipman ve yeniden kullanılabilen kaplar/ konteynırlar sağlığa uygun malzemeden, kolay ve iyi temizlenebilir, dezenfekte edilebilir, pürüzsüz ve kontaminasyona yol açmayacak özellikte olmalıdır. Bunlar, daima temiz bulundurulmalı ve uygun ...

Hijyen Sanitasyon Dersi Soruları

Hijyen Sanitasyon Dersi Soruları

HİJYEN VE SANİTASYON DERSİ SORULARI 1. Maitre d’Hotel’in(şef garson) kıyafeti aşağıdakilerden hangisidir? A) Siyah pantolon, beyaz gömlek, kravat B) Beyaz pantolon, beyaz gömlek, papyon C) Koyu renk takım elbise, smokin, frak D) Desenli açık renk takım elbise 2. Aşağıdakilerden hangisi smokinle birlikte kullanılmaz? A) Si...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

Her başarı ilk başta bir hayaldi. En büyük çınar bir dalda, en güzel kuş bir yumurtada saklıdır. Hayaller de gerçeklerin tohumu ve yumurtasıdır.

SORHOCAM.COM

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Copright 2014 - 2022 Konya