• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Siyah havuç, şalgamın hammaddesi olarak kullanılıyor. İçinde düşünüldüğü gibi boya yoktur. Tamimiyle doğal bir sebze. Siyah havucun içinde bulunan güçlü antioksidanlar, antosiyanin isimli pigmentler bakımından yoğun olmasına neden oluyor. Bu da havucun renginin oldukça koyu olmasına neden oluyor. Turuncu havuca göre, içerdiği antioksidan miktarı tam 30 kat daha fazladır. Bu kadar faydalı olması nedeniyle ismini altın harflerle yazdırmaktadır.

Siyah Havucun Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Siyah havuç ülkemizde en çok Konya başta olmak üzere, Güney Marmara, Antakya ve Ankara Beypazarı’nda görülüyor. Ereli Belediye Başkanı, patenti alınan siyah havuçla ilgili şunları söylemektedir.; ‘’ Topraktaki kireç ve potasyum dengesinin elverişli olması dolayısıyla en kaliteli siyah havucun yetiştiği ilçemiz, siyah havucun patentine de kavuştu. Ayrıca severek tükettiğimiz ve sağlık açısından faydalı bir içecek olan şalgamın da ham maddesi siyah havuç, şehrimizin sanayisine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olması bizleri fazlasıyla mutlu ediyor.’’

 

Siyah havuç nasıl tüketilmeli?

Siyah havuç turşu yapılarak tüketilebilir ve siyah havuç çorbası yapılarak öğünlerde kullanılabilir. Havucun suyu kullanılarak siyah havuç konsantresi daha uzun süre saklanabilmesini sağlar ve dilendiği zaman sulandırılarak kullanılabilir.

 

Siyah havuç hangi hastalıklara iyi gelir?

Astım, bronşit ve ses kısıklığına karşı etkilidir. - Kansızlık ve anemi hastalıklarına karşı siyah havuç tüketilmesi önerilir. - Kan dolaşımının daha sağlıklı olmasına yardımcı olurken kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. - Diş ve diş etinin güçlü ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır

 

Siyah havucun faydaları neye iyi gelir?

Siyah havuç, yüksek miktarda A, C ve K vitaminleri ile potasyum, çinko, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içeriyor. İçerdiği bu vücudumuza faydalı vitamin ve mineraller sayesinde ilk olarak bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, bizi hastalıklardan koruyor.

 

Siyah havucun tadı nasıl?

Yurdun cesitli yorelerinde salgam ismiyle de anilan, salgam suyu yapiminda kullanilan koklu sebzelerden bir tanesi. tadı turuncu olanıyla aynı ise ve içinde a vitamini yoksa arayıp bulmam gereken sebze.

 

Siyah Havucun Faydaları Nelerdir?

  • Göz sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar.
  • Mideyi koruyucu özelliğe sahip olan siyah havuç, gastrit ve ülser gibi hastalıklarda destekleyicidir.
  • Siyah havuç faydaları arasında en çok dikkat çekenlerden biri de iştahı arttırıcı etkisidir.
  • Yüksek antioksidan içeriğinden dolayı özellikle ciltte oluşan kırışıklıkları önleyici etki gösterir.
  • Zihin yorgunluğunu önler. Vücutta meydana gelen iltihapların giderilmesinde ve ateşin düşürülmesinde etkindir.
  • Siyah havuç suyu faydaları ile havucun kendisi kadar ilgi çeker. Sabah aç karnına siyah havuç suyu tüketimi bedeni zindeleştirir ve gün boyu canlılık sağlar.
  • Hamilelikte siyah havuç tüketimi bebeğin ve annenin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri içermesinden dolayı önerilir. Hatta kırmızı havuç anne sütünü arttırıcı etkiye sahiptir. Peki, siyah havuç bebeklere verilir mi? Bebekler ek besine geçtikleri 6. aydan itibaren siyah havuç püresi, ya da çorbası tüketebilir.
  • Yüksek antioksidan içeriği ile cildin daha parlak ve iyi görünmesini sağlar.
  • Siyah havuç akciğer kanseri başta olmak üzere tüm kanser türlerinin tedavisini destekleyici ve önleyicidir. Siyah havuçtan elde edilen siyah havuç özü akciğerlerin temizlenmesinde önemli rol oynar.
  • Antioksidan özellikleri nedeniyle siyah havuç detoksu vücutta biriken fazla ödemin atılmasını sağlar.
KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi