Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Sütün Kaynarken Taşmaması İçin Bunu Yapın!
- Sorhocam
- Tarımsal Bilgiler
- Faydalı ve Pratik Bilgiler
- 0 dosya
- 1 resim
- 2 yorum
- 6150 okunma
Sütün Kaynarken Taşmaması İçin
Süt, insan sağlığı için bir o kadar sağlıklı fakat oldukça tehlikeli bir maddedir. Doğal süt içmek sağlık için oldukça önemlidir. Fakat günümüzde açıkta satılan sütler sağlık koşullarına uymadığında tehlikeli olabiliyor. Uzmanlar özellikle çocuklar için pastörize süt kullanımını önermiyor. Bunun için köylerde birçok aile süt satıcılığı işiyle uğraşmaktadır. Çiğ süt kullanıyorsanız sütün kaynatılması gerektiğini biliyorsunuz. Pastörize sütler için böyle bir durum söz konusu değildir. Çiğ süt alırken sağlık koşullarına uygun ortamda satılmasına dikkat edin.
Pastörize Süt Tüketirken Dikkat Edin
Sadece çiğ sütü kaynatın! Pastörize sütü açıldıktan sonra 2 gün içinde tüketin. Süt oldukça hızlı bozulan bir içecektir. Bu nedenle saklama koşullarına dikkat edin. Pastörize sütü asla kaynatmayın! Bu durum besin değerlerinde kayıplara yol açar. Pastörize süt alırken buzdolabına koymayan marketlerden almamaya dikkat edin.
Sütün Taşmasını Önlemek İçin
Süt kaynatırken taşması kadınların hiç istemediği bir durumdur. Temizlik açısından hoşa gitmeyen bu durumda dikkat edilmeli, süt taşmaması için önlem almak gerekmektedir. Süt kaynattığınız tencerenin içerisine bir çay bardağı veya porselen bir kâse koyarak sütün taşmasını önleyin. Süt kaynarken tencerenin üzerine koyacağınız tahta kaşık da sütün taşmasını engelleyecektir. Ocağın saat alarmını kurarak doğru zamanda kapatırsanız süt taşmayacaktır.
Kaynayan Süt Neden Taşar?
Sütün çoğunluğu su olsa da yağ, protein, laktoz ve bazı mineraller içermektedir. Sütün içerisinde olan yağ kütleleri kaynama noktasına yaklaştıkça yukarı doğru çıkarlar. Bu da sıcak sütün üzerinde bir tabaka oluşturur. Isınan sütün çoğunluğunda bulunan su buharı kabarcıklarının yukarı çıkmasını bu tabaka engeller. Sayıları ısındıkça artan bu su buharı kabarcıkları tabakayı bir süre sonra itmeyi başarır. Bu da taşmaya yol açar. Süt kaynatırken karıştırarak tabaka oluşumunu engelleyerek taşma önlenebilir.
- Soru Ve Cevaplarla Hijyen Nedir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Analitik Kimya Derişim Hesaplama
- Hangi Tür Ağaca Hangi Tür Aşılanabilir?
- Kırkayaklar İle Mücadele Yöntemleri
- Bayilik Sınavı Ders Notları (Güncel)
- Bit Nedir, Nasıl Bulunur?
- Dikey Geçiş Sınavı Dgs Nedir?
- Tuz Ruhu Formülü Nedir, Hangi Alanlarda Kullanılır?
- Ahlat Meyvesinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
- Afyonkarahisar Hocalar Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri
- Demir Sülfat Gübresi Nedir?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri