Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Baharatlar Tazeliğini Koruması İçin Nasıl Saklanmalıdır?
Baharatlar Tazeliğini Koruması İçin Nasıl Saklanmalıdır?
Eve aldığınız baharatın bir kısmını kullandınız diğer bölümünü ise saklamak istiyorsunuz. Peki nasıl saklamak gerektiğini biliyor musunuz? Size baharatları nasıl saklamanız gerektiğini bu yazıda aktaracağız.
Baharatların sahip oldukları uçucu yağların zarar görmesini önlemek için bir dolap, kiler veya çekmedede ısı olmayan ve güneş görmeyen bir yerde hava geçirmez kapların içinde saklanması gerekiyor. Bir çekmece içinde baharat saklayacaksanız, ya orijinal ambalajı içinde saklayan, eğer açıp kullandıysanız o zaman hava geçirmez bir kaba aktarın ve üzerine etiket yapıştırarak adını ve kullanma tarihi yazın.
Bunun için baharatı kavanoza aktardıktan sonra alt kısmına kalıcı bir kalemle kullanma tarihini yazın. Böylece kullanmak istediğiniz zaman bayat bir baharatla karşılaşma sürprizi ile karşı karşıya gelmemiş olursunuz. Öğütülmemiş baharatları bir yıl sonra atılmalısınız. Toz haline getirilmiş bahartların kullanım süreleri ise genellikle üç yıldır.
Elinizde öğütülmemiş baharat varsa ve kullanmak için saklamak istiyorsanız o zaman bir kahve değirmeni ile öğütmenizi öneriyoruz. Böylece saklama süresini uzatmış olursunuz. Ayrıca bu şekilde lezzetini de arttırırsınız. Baharatları alırken kilo ile açık satın almak yerine küçük paketlerle az miktarda satın alın. Çünkü böylece daha kolay tüketip, raf ömrü bitmeden tüketebilirsiniz.
En uzun yaşayan ağacın genelde çınar olduğunu biliriz; ancak bir zeytin ağacının 1500 sene yaşadığını size söylesek?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri