Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?
Elma Sirkesi Yapımı
Elma sirkesi dayanıklılığı artırmak ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek gibi bir çok sağlık faydası vardır. Ayrıca elma sirkesini evinizin temizliğinde de çok yönlü olarak kullanabilirsiniz. Ama bizim önerimiz evde yapacağınız ve tamamen doğal olan elma sirkesini yiyeceklerinizde kullanmanız. Ancak doğal elma sirkesini yapmak yaklaşık 7 ay gibi bir süre alacaktır. İşte elma sirkesinin evde yapabileceğiniz tarifi:
10 organik elmayı önce yıkalın. Ardından elmaları dörde kesin. Rengi kahverengi oluncaya kadar oda sıcaklığında bırakın. Ardından geniş ağızlı bir kavanoz içine kahverengileşmiş ve çeyrek olarak kesilmiş elmaları koyun. Elmaların üstünü kapsayacak kadar su ilave edin.
Kavanozun ağzını bir tülbent ile kapatın. Kavanoz içindeki elmanın fermante olabilmesi için hava alması gerekir. Ama bu sırada sineklerin oluşmaması için ağzının kapalı olması gerekiyor. Bunun için en iyi seçenek tülbenttir. Kavanozu karanlık bir yere yerleştirin. Sıcaklığın oda sıcaklığında olması gerekiyor. Yani soğuk ve çok sıcak olmamalıdır. Haftada bir kez karıştırarak, 6 ay boyunca karanlık bir yerde kavanozu bekletin.
6 aylık fermentasyon süresinin sonunda kavanozu alın. Üzerinde bir köpük tabakası olacaktır. Alkol sirkeye dönerken sıvının üzerinde biriken bu bakteriler oluşutur. Bu noktada oluşmaya başlayan bakterileri almak için kavanozdaki suyu süzün. Elmaları ve süzülmüş sıvıyı ikinci bir kavanoza aktarın. Yine kavanozun üzerini tülbent ile kapatın. 4 ile 6 hafta daha kavanozu karalık ve oda sıcaklığında bir yerde bekletin.
Artık elma sirkeniz hazırdır. Kavanoz içindeki elmaları süzerek atın. Elde ettiğinis sıvıyı sirke olarak tüketebilirsiniz. Sirkeyi tüketinceye kadar buzdolabında saklayın.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri