• notifications1
  • menü

Bugün : 28 Mart 2024 Perşembe

Çok farklı faktörler sebebiyle evinizin duvarlarında veya farklı yüzeylerinde küflenme meydana gelebilir. Özellikle yağışlı sezonlarda duvarların su almasından dolayı küf oluşur. Bu sadece çirkin değil aynı zamanda evde yaşayanlarda alerji, deri enfeksiyonu, cilt tahrişi ve sinüs gibi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Küf, bazen o evde yaşayan kişilerin yorgun hissetmelerine ve strese yol açabilir. Küfü yok etmek çok kolay bir işlem değildir. Ancak evde yapabileceğiniz bazı çözümlerle küfü kontrol altına alabilirsiniz.

 

Çay Ağacı Yağı

Çay ağaçı yağı özellikle küf üzerinde mantarlar oluşunca çok etkili olarak işe yarar. Bu bitkisel yağda bol miktarda anti-mantar özelliği vardır ve küfler üzerindeki mantarları yok eder. Bir kez kullandıktan sonra söz konusu yüzeyde mantarların yeniden ürümesini önler. Çay ağacı yağı ve beyaz sirkeden 100 ml alın ve iyice karıştırın. Bu karışıma 500 ml su ekleyin ve bir sprey şişesine doldurun. Bu karışımı duvara sıkmadan önce yüzeyi iyice fırçalayın. Alabildiğiniz kadar küfü alın. Küfler tamamen kayboluncaya kadar her 5 saatte bir bu karışımı yüzeye sıkın.

 

Sirke

Sirke, küfleri yok ettiği gibi mükemmel bir mantar ilacıdır. Sirkenin en iyi özelliklerinden biri de uygulandığı yüzeyde iz bırakmamasıdır. Sirke ile belirli bir yüzeyi tedavi ederseniz hiçbir yan etkisi yoktur. Her zamanki gibi ilk olarak fırça kullanarak küfleri kazıyın. Ardından küften etkilenen alanı sirke ile silin. Küfler tamamen kayboluncaya kadar  bu uygulayı yapın.

 

Sabun Su

Sabunlu su ilk elden küflü bölgeleri tedavi etmek için mükemmel bir çözümdür. Evinizin herhangi bir alanında en küçük bir küf görmeniz halinde hemen sabunlu su ile silin. Böylece küfün büyümesini ve yayılmasını önlemiş olursunuz.

Günlük olarak bu uygulamayı tekrarlayın.

 

Distile Etanol

Distile etanol küfleri öldürür ve aynı zamanda yayılmasını önler.

 

Sızdırmazlık harçları

Aşırı nem sebebiyle küf oluşumunu önlemek için çiniler veya karolar arasına konulan sızdırmazlık harçlarını kullanabilirsiniz. Nem sebebiyle oluşan bölgeleri bir harç ile sıvayabilirsiniz.

 

Greyfurt Özü

Bu biraz pahalı olabilir, ama greyfurt ekstreleri herhangi bir yüzeydeki küfleri çıkarmak için çok etkilidir. Greyfurt özlerinde bulunan asidik koku küflerin oluşmasını azaltmaktadır. Bu yöntem çocuklarınız için de çok güvenlidir.

 

Klor Ağartıcı

Klor ağartıcı kesinlikle ucuz, ama tamamen küfleri ortadan kaldırmak için en etkili yoldur. Basitçe yüzeye klor çamaşır suyu serpin ve sonra sonsuza kadar küflerden kurtulun. Ardından bir sünger ile yüzeyi silin.

 

Alkol Sprey

Votka stresten değil, aynı zamanda küften kurtulmaya da yardımcı olur. Bir sprey içine vokta koyun ve küflü alanlara sıkın. Birkaç saniye içinde küf içindeki mantarlar ölecektir. Bir sünger ile ölü mantarları alabilirsiniz.

 

Vernik

Küfler ve mantarlardan kurtulmak için temizlediğiniz yüzeye vernik sürebilirsiniz.

 

Nem

Evinizin bazı bölümleri çok nemli ve nemi bir türlü azaltamıyorsanız o zaman nem çekme cihazlarını kullanabilirsiniz. Evdeki fazla nemi alarak küf ve mantarlardan kurtulabilirsiniz.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(34951 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Küf Temizlemede Kullanılan Doğal Ve Kimyasal Yöntemler

Küf Temizlemede Kullanılan Doğal Ve Kimyasal Yöntemler

Çok farklı faktörler sebebiyle evinizin duvarlarında veya farklı yüzeylerinde küflenme meydana gelebilir. Özellikle yağışlı sezonlarda duvarların su almasından dolayı küf oluşur. Bu sadece çirkin değil aynı zamanda evde yaşayanlarda alerji, deri enfeksiyonu, cilt tahrişi ve sinüs gibi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Küf, bazen o evde yaşay...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi