• notifications1
  • menü

Bugün : 19 Mart 2024 Salı

Evler ne kadar düzenli temizlenirse temizlensin gözle görülmeyen tozlar evin her yerinde karşımıza çıkabilir ve bu tozlar sayesinde astım başta olmak üzere birçok alerjik hastalık meydana gelebilir. Bu tozların önüne geçebilmek ve tamamını yok edebilmek için birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin doğru ve zamanında yapılması görünmeyen tozlardan evinizi koruyacaktır.

Evdeki Tozlar Nasıl Oluşur?

Gözle görülmeyecek derecede küçük olan ve nesnelerin küçük parçaları olarak bilinen tozlar, evin hemen her yerinde karşımıza çıkabilirler. Evlerin baş belası olarak da adlandırılan tozlar, önlemi alınmadığı takdirde ciddi anlamda sağlığı tehlikeye atabilir ve bu sebeple mutlaka önlem alınması gerekmektedir. Ev tozu olarak bilinen miteların önüne geçilmesi ve onların yok edilmesi için ise ekstra bir özen gerekmektedir.

 

Evdeki Tozlara Karşı Alınabilecek Önlemler Nelerdir?

Evdeki tozları yok etmek kadar onların oluşumu önlemek de oldukça önemlidir. Bu tozların oluşmasını önlemek için tüm hafta boyunca en az 3 kez evi 30-40 dakika süreyle süpürmek gerekmektedir. Bu süpürmelerin sonucunda evdeki tozların en az %20’si yok edilir.

Tozların oluşumunu önlemek için kullanılacak elektrikli süpürgelerin su filtreli veya hepa filtreli olmaları önerilmektedir. Tozu suya hapseden bu süpürgeler, aynı zamanda evin havasını da temizlemektedir.

Halıların ve yatakların altını en az haftada 1 kez süpürmek de tozların oluşumunu önlemekte ve böylece daha kolay temizlik yapılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda odaların süpürülmesinin ardından kısa süreli havalandırma sağlamak da oldukça önemlidir.

 

Yatak Odalarındaki Tozlar Nasıl Yok Edilir?

Evdeki tozlar 60 derece içerisinde 1 saatten fazla yaşayamazlar. Bu sebeple yatak odalarındaki yorgan ve yastıkların seçiminde 60 derece ve üzerinde yıkanabilir kumaşlardan tercih edilmesi oldukça önemlidir. Tozların yeniden çoğalmaması için 2-3 haftada bir tüm malzemeleri yıkamak gerekmektedir. Yıkanabilir yataklar da piyasada bulunmaktadır, ancak pahalı olmaları nedeniyle her evde bulunamazlar. Bu sebeple yıkanabilir alez, yastık koruyucusu gibi ürünleri tercih etmek ve en az 2 haftada bir yıkamak tozların yok edilmesine yardımcı olacaktır. Yatak ve yastık üzerine kullanılacak olan koruyucu kılıfların da 60 derecede yıkanabilir olması tavsiye edilmektedir.

 

Yatak Odası Dışında Kalan Yerlerdeki Tozlar Nasıl Yok Edilir?

En çok toz olan ve bu tozların zarar verdiği yerler olarak yatak odaları bilinmektedir. Ancak çalışma odaları, oturma odaları, mutfak gibi odalarda da alerji yaratan bu tozlardan bulunmaktadır. Özellikle bu odalarda kadife veya tüylü kumaşlar, mobilyalar kullanılmaması önerilmektedir. Evin tamamında kullanılacak halı miktarını en aza indirmek de tozların yok edilmesi açısından gerekli bir uygulamadır. Kumaşla kaplı olan tüm yüzeyler ve halılar, her 3 ayda bir mutlaka akar öldürücü olarak bilinen temizlik maddeleri ile temizlenmeli ve güzelce süpürülerek bu tozlardan arındırılmalıdır.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(80482 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Tozlar Nasıl Yok Edilir?

Tozlar Nasıl Yok Edilir?

Evler ne kadar düzenli temizlenirse temizlensin gözle görülmeyen tozlar evin her yerinde karşımıza çıkabilir ve bu tozlar sayesinde astım başta olmak üzere birçok alerjik hastalık meydana gelebilir. Bu tozların önüne geçebilmek ve tamamını yok edebilmek için birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin doğru ve zamanında yapılması görünmey...

Tozları Uzun Süre Mobilyalarınız dan Uzaklaştırmanın Kolay Yolu

Tozları Uzun Süre Mobilyalarınız dan Uzaklaştırmanın Kolay Yolu

Tozları Uzun Süre Mobilyalarınız dan Uzaklaştırın Toz, bütün ev hanımlarının korkulu rüyasıdır. Türkiye, Avrupa ülkelerine göre çok daha fazla tozludur ve dolayısıyla evlerimizdeki mobilyalar da sürekli tozlanıyor. Hemen hemen hergün tozların alınması gerekiyor. Bu yazımızda size tozları kolayca temizlemeniz için evde yapabileceğiniz bir formül...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi