Tarım, gıda ve hayvancılık üzerine kurulmuş bir websitesidir. Websitemizde yetiştiricilik, hastalıklar, zararlılar vb. ile ilgili yazılar bulunmaktadır.
Kiraz Sülüğü Zararlısı (Caliroa Limacina)

- Sorhocam
- Bitki Koruma (Hastalıklar Ve Zararlılar)
- Bitki Zararlıları (Entomoloji)
- 3 dosya
- 2 resim
- 1 yorum
- 1637 okunma
Kiraz Sülüğü
(Caliroa Limacina)
KİRAZ SÜLÜĞÜ TANIMI VE YAŞAYIŞI
Erginleri, 5 mm boyunda ve parlak siyah renkte olan bir arıcıktır. Larvalar 7-9 mm boyunda ve yeşilimsi siyah renktedir. Baş kısmı genişçe olup, arkaya doğru gittikçe daralır. Üzeri sümüksü kaygan bir madde ile örtüldüğünden görünüşü sülüğü andırır. Bu nedenle Kiraz sülüğü adı verilmiştir. Bu zararlı, kışı toprağın 5-10 cm derinliğinde, kokon içinde larva ve çoğunlukla prepupa döneminde geçirir. İlkbaharda pupa olur.
KİRAZ SÜLÜĞÜ ZARAR ŞEKLİ
Kiraz sülüğü genellikle kiraz üreten tüm bölgelerde bulunur. Larvalar yaprağın üst epidermisini yiyerek zarar yapar ve onu ince bir tül haline getirirler. Bu zarar şekli çok karakteristiktir. Yaprağın ince ve kalın damarları zarar görmez. Popülasyonun yüksek olduğu durumlarda, ağaçlar yapraklarını tamamen kaybedebilir. Bu durum ağacın zayıflamasına ve verimin düşmesine neden olur.
KİRAZ SÜLÜĞÜ ZARARLI OLDUĞU BİTKİLER
Kiraz ,armut, erik, kayısı, badem ve gül
KİRAZ SÜLÜĞÜ MÜCADELE YÖNTEMLERİ
Kültürel Önlemler
Sonbaharda toprak işlemesi yapılarak, kokon içinde bulunan larvaların bir kısmının ölmesi sağlanmalıdır
Kimyasal Mücadele
Daha önceden bulaşık olduğu bilinen bahçeler, nisan sonunda kontrol edilerek, mayıs başında larvalar görülür görülmez ilaçlama yapılır. Birinci ve ikinci dölün larvalarına karşı ilacın etki süresi dikkate alınarak 2 ilaçlama yapılır. Ancak Kiraz sineği’ne karşı yapılan ilaçlamalar, bu zararlıyı da kontrol eder, ayrıca bir ilaçlama gerekmez.
KİRAZDA GÖRÜLEN HASTALIK VE ZARARLILAR
Dokümanlar
- Kiraz Sülüğü 153 kb
- Kiraz Sülüğü (Caliroa limacina Retz.) 21 kb
- Kiraz Sülüğü ve Mücadelesi 2989 kb
SORHOCAM.COM
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları
Copright 2014 - 2023 Konya