Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Ziraat Fakültesi Bölümleri Nelerdir?
- Sorhocam
- Tarım Ziraat Ders Notları
- Tarım Ziraat Teknik Bilgileri
- 0 dosya
- 0 resim
- 5 yorum
- 18467 okunma
Ziraat Mühendisliği Bitki Koruma Bölümü
Bitki koruma bölümünü bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Bitki koruma alanında yetişen ziraat mühendisleri zirai mücadele istasyonlarında meyve, sebze, tahıl ve süs bitkilerine zarar veren böcek ve zararlı otlarla mücadele yöntemlerini geliştirir, bitki zararlıları konusunda üreticileri aydınlatır.
Bitki Koruma Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları
Bitki koruma alanında yetişen ziraat mühendisleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı araştırma enstitülerinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı işletmelerinde, Tariş, Çukobirlik, Antbirlik gibi kuruluşlarda ve tarım ilaçları yapan fabrikalarda görev alabilirler.
Ziraat Mühendisliği Tarım Ekonomisi Bölümü
Tarım ekonomisi bölümünü bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir ve diplomada bitirilen bölüm belirtilir. Tarım ekonomisi alanında yetişen ziraat mühendisi tarımsal üretim kaynaklarından en az masrafla yüksek verimi elde etmek için neler yapılması gerektiğini araştırır; projelerini hazırlar, tarım ürünlerinin pazarlanması için gerekli önlemler geliştirir. Tarımın ekonomik sorunlarına çözüm bulmak amacı ile araştırmalar yapar; tarım politikasını belirleyen kuruluşlara danışmanlık hizmeti verir.
Tarım Ekonomisi Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları
Tarım ekonomisi bölümünden mezun olan ziraat mühendisleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı araştırma enstitülerinde, Tarım Kredi kooperatiflerinde, T.C. Ziraat Bankasında, DSİ Genel Müdürlüğünde, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığında, Devlet Planlama Teşkilatında, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.´nde, Türkiye Kalkınma Vakfında ve özel proje hazırlama bürolarında görev alabilirler.
Ziraat Mühendisliği Tarım Makineleri Bölümü
Tarım makineleri bölümünü bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Bitirmiş oldukları alanın adı diplomada belirtilir. Son yıllarda ülkemizdeki bazı üniversitelerdeki tarım makineleri bölümleri Biyosistem Mühendisliği, bazıları ise Tarım makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği olarak isim değişikliğine gitmişlerdir. Alanında yetişen bir ziraat mühendisi çeşitli tarım ürünlerinin ekimi, dikimi, gübrelenmesi, ilaçlanması, sulanması ve toplanması işlemlerinde kullanılacak tarım makinelerini tasarlar; üretimi, bakımı ve onarımı ile ilgili çalışmaları planlar ve yürütülmesini sağlar.
Tarım Makineleri Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları
Tarım makineleri bölümünden mezun olan ziraat mühendisleri yetiştikleri alana göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı araştırma enstitülerinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı işletmelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlıklarına bağlı çeşitli kuruluşlarda, Tarım Kredi kooperatiflerinde, T.C. Ziraat Bankasında yetiştikleri alanlarda görev almaktadırlar. Ayrıca Tariş, Çukobirlik, Antbirlik gibi tarım kooperatiflerinde, gıda maddeleri, tarım ilaçları ve makineleri üreten fabrikalarda, özel çiftliklerde çalışabilirler.
Ziraat Mühendisliği Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü
Tarımsal yapılar ve sulama bölümünü bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Tarımsal yapılar ve sulama alanında yetişen bir ziraat mühendisi, tarımsal üretimin alt yapısını oluşturan sulama, drenaj, tarımsal yapı ve tesisler, kırsal yerleşme, köy içme suları ve köy yolları konularında çalışmaları planlar, projelendirir ve yapımını denetler.
Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları
Tarımsal yapılar ve sulama bölümünden mezun olan ziraat mühendisleri yetiştikleri alana göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı araştırma enstitülerinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı işletmelerinde, Tarım Kredi kooperatiflerinde, T.C. Ziraat Bankasında ve Devlet Su İşleri’nde görev alabilirler.
Ziraat Mühendisliği Tarla Bitkileri Bölümü
Tarla bitkileri bölümünü bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Tarla bitkileri alanında yetişen Ziraat Mühendisleri buğdaygiller, baklagiller, tütün, haşhaş gibi bitkilerden en kaliteli ve yüksek düzeyde ürün elde etmek için bitkilerin ekimi, gübrelenmesi, zararlılardan korunması, ürünün toplanması, depolanması ve pazarlanması gibi işlemleri planlar ve yürütür.
Tarla Bitkileri Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları
Tarla bitkileri bölümü mezunu ziraat mühendisleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı araştırma enstitülerinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı işletmelerinde, Toprak Mahsulleri Ofisi ve bağlı kuruluşlarda, Tarım Kredi kooperatiflerinde, T.C. Ziraat Bankasında özel çiftliklerde görev alabilir veya kendisi bu alanda üretim yapan bir çiftlik kurabilir.
Ziraat Mühendisliği Toprak Bölümü
Toprak bölümünü bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Toprak alanında yetişen bir ziraat mühendisi toprağın ve bitkinin yapı ve niteliklerini inceler; topraktan en yüksek verimi almak için toprağa kazandırılması gereken nitelikleri, toprağın korunması için alınması gereken önlemleri araştırır, bu konuda üreticileri aydınlatır.
Toprak Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları
Toprak bölümünden mezun olmuş olan ziraat mühendisleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı araştırma enstitülerinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı işletmelerinde, Toprak Mahsulleri Ofisi ve bağlı kuruluşlarda, Tarım Kredi kooperatiflerinde, T.C. Ziraat Bankasında, Devlet Su İşlerinde, Antbirlik, Çukobirlik, Tariş gibi kuruluşlarda çalışabilirler.
Ziraat Mühendisliği Zootekni Bölümü
Zootekni programını bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Zootekni alanında yetişen ziraat mühendisi, ürünlerinden yararlanılan hayvanların verimliliklerinin artırılması yönünde araştırmalar yapar, ayrıca hayvanların verimliliklerinin artırılması için nasıl barındırılmaları ve beslenmeleri gerektiği konusunda üreticileri aydınlatır.
Zootekni Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları
Zootekni bölümünden mezun ziraat mühendisleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı araştırma enstitülerinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı işletmelerinde ve özel çiftliklerde, yem fabrika ve laboratuvarlarında çalışabilirler ve kendileri özel çiftlik kurabilirler.
Ziraat Mühendisliği Bahçe Bitkileri Bölümü
Bahçe bitkileri bölümünü bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Bahçe bitkileri alanında yetişen bir ziraat mühendisi bahçe bitkilerinin dikim zamanı, kullanılacak gübre türü, ürünlerin farklı iklim ve toprağa uyumu, bitki hastalıkları, yüksek verimli ve kaliteli meyve ağaçları, sebze ve süs bitkileri gibi bahçe bitkilerinin üretimini geliştirici denemeler için tohum ıslahı çalışmaları yapar; bahçe ürünlerinin toplanması, depolanması ve pazarlanması ile ilgili metotlar geliştirir.
Bahçe Bitkileri Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları
Bahçe bitkileri bölümü mezunu ziraat mühendisleri Çukobirlik, Antbirlik gibi tarım kooperatiflerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı araştırma enstitülerinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı işletmelerinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı fidanlıklarda görev alabilir veya kendisi bahçe bitkileri üretimi yapabilir.
Konu İle İlgili Etiketler
tarım makineleri bölümü mezunlarının çalışma alanları nelerdir? bahçe bitkileri bölümü mezunlarının çalışma alanları nelerdir? tarla bitkileri bölümü mezunlarının çalışma alanları nelerdir? zootekni bölümü mezunlarının çalışma alanları nelerdir? bitki koruma bölümü mezunlarının çalışma alanları nelerdir? tarım ekonomisi bölümü mezunlarının çalışma alanları nelerdir?- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları