Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Çimde (Fusarium Blight) Nedir, Nasıl Mücadele Edilir?
- Sorhocam
- Bitki Koruma (Hastalıklar Ve Zararlılar)
- Bitki Hastalıkları (Fitopatoloji)
- 0 dosya
- 0 resim
- 0 yorum
- 757 okunma
FUSARIUM BLIGHT ; Haziran ağustos aylarında parça parça alanlarda çimler açık yeşile sonradan da saman rengine dönüyor. Çok basılan yerlerde renk değişimi daha hızlı oluyor. Lekeler yuvarlak hilal şeklinde ya da uzunca lekeler halinde birkaç cm’den 30-40 cm’e kadar olabilir. Genellikle lekelerin ortası yeşil kalır. Bu da bir göz şeklini andırır. Ölü yaprakların altı -dibi kahverengi yada siyaha dönüşür.
Teşhis: Bu hastalık 25-30 0C’de yaşayan fusarium türleri dahil çeşitli mantari organizmalar tarafından ortaya çıkar. Öncelikle agrostis ve poa türlerini etkiler. Çok kuru alanlar, sıcak rüzgarlara maruz kalan yerler, pH’sı6.0’dan düşük olan alanlar daha çabuk etkilenir. Serin sonbahar havasıyla yeni çimler ölenlerin yerini alır. Fakat sonraki yıl hastalık tekrar ortaya çıkabilir.
Çözüm: Öncelikle ölü çimler tırmıkla temizlenir. Dayanıklı çeşitlerle tekrar ekim yapılır. % 15 ya da fazla Lolium ve % 85 veya daha az poapratensis kullanılması hastalığı büyük ölçüde engeller. Bir sonraki yıl hastalık ortaya çıkmadan mayıs ayı sonlarında benomyl ya da iprodione içeren ilaç kullanılır. Uygulama 10-14 gün arayla 2 kere yapılmalıdır. İlaçlamadan 1 gün önce ve ilaçtan hemen sonra sulama yapılmalıdır. Hastalığın tamamen kontrolu çok zordur
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları