Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Toprak Ph ının Düşürülmesi Nasıl Olur?
- Sorhocam
- Bitki Besleme Ve Gübreleme Teknikleri
- Gübreleme İle İlgili Bilgiler
- 0 dosya
- 0 resim
- 0 yorum
- 3606 okunma
Toprak Ph ının Düşürülmesi
Toprak ph ının düşürülmesi arttırılmasından daha zor ve pahalı bir iştir.Yinede bazı acil önlemler vardırki bazan iyi sonuç verirler.Toprağı daha asit yapmak için emniyetle uygulanabilecek belli bir kimyasal madde yoktur.Bu durumda gereken asit toprağa bol miktarda uygulanacak olan organik gübre ile mümkündür.Toprak bakterilerinin çürüt mesi sonucu ortaya çıkacaktır.Asit içerikli gübrelerde işe yarıyacaktır. Organik gübrenin yanma hızı toprak tipine ,sıcaklığa,bakteri içeriğine bağlı olarak değişecektir.Gerekli gübre miktarı ise tahminen değerlendirilecektir.Toprak ph ı şu yöntemlerle düşürülebilir.
Organik metodla :ph seviyesini 1.0 unite düşürebilmek için toprağa ilave edilmesi gerekenler:1 metrekare alana 1 kilonun üzerinde turba.1 metrekare alana 6 kilo kadar kompost.1 metrekare alana 2.5 kilo civarında hayvan gübresi. toprağa karıştırılmalıdır.
Asiditeyi artırıcı gübrelerle:Toprağınıza azot uygulamak istediğinizde bunu asit etkili bir gübre ile sağlamalısı nız.örneğin Amonyum sülfat bu işi görecektir.Eğer metrekareye 30 gr kadar uygula nırsa toprak ph ını 1.0 birim kadar düşürecektir.Fakat bu yöntemde etki kısa sürelidir.
Toprağın değiştirilmesi yöntemiyle:Toprak ph ının düşürülmesinin başka bir yoluda bahçe toprağınızı üzerine asit toprak sermektir.Genelde bordürler turba ile doldurulur.bu yastıklar en aznıdan 30 cm derinlikte olma lıdır. ve bu dolgu toprağı alttaki toprakla karıştırılmamalıdır.
Sülfür Fazla kullanılan bir yöntem olmamakla birlikte toprak ph seviyesini sülfür ilavesiyle düşürmekte mümkündür.Toprak ph ını bir birim düşürebilmek için kumlu topraklarda metrekareye 30 gram kadar diğer topraklarda ise 100 gram kadar sülfür kullanmak gerekmektedir.İdeal olanı sülfürün ekimden önce toprağa karıştırılmasıdır.fakar bunun yanıda ekili bitkilerin etrafına serpilip çapa yardımıyla toprağa yedirilebilir.
Her yıl toprak ph ının ölçülmesi doğru olacaktır.
- Soru Ve Cevaplarla Hijyen Nedir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Analitik Kimya Derişim Hesaplama
- Hangi Tür Ağaca Hangi Tür Aşılanabilir?
- Bayilik Sınavı Ders Notları (Güncel)
- Kırkayaklar İle Mücadele Yöntemleri
- Bit Nedir, Nasıl Bulunur?
- Dikey Geçiş Sınavı Dgs Nedir?
- Tuz Ruhu Formülü Nedir, Hangi Alanlarda Kullanılır?
- Ahlat Meyvesinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
- Afyonkarahisar Hocalar Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri
- Demir Sülfat Gübresi Nedir?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri