• notifications1
  • menü

Bugün : 23 Mart 2025 Pazar

Şeftali Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Şeftali Gübreleme Programı

Şeftali iyi havalanan, sıcak allüviyal topraklar şeftali için uygundur. Soğuk, kireçli, fazla killi ve ağır topraklarda zamk hastalığına yakalanırlar, odunları iyi pişkinleşmediği için de kış soğuklarından zarar görürler. Toprak yüzüne yakın ana kaya veya geçirimsiz bir tabakanın oluşu fazla kireç ve yüksek alkalilikte olduğu gibi sarılığa neden olur. Çabuk ısınan hafif topraklarda yetişen şeftali ağaçları normal topraklarınkine göre daha az gelişir ve meyveleri küçük olur. Çakıllı ve kumlu topraklar süzek olduklarından ağaçların su ihtiyacı artar. Besin maddelerince de fakir olan bu topraklar sık sık gübrelenmeye ihtiyaç duyarlar. Bu tip topraklar ağaçların su ve gübre ihtiyaçları karşılandığında şeftali yetiştiriciliğinde kullanılabilirler.

 

Normal bir gelişme için toprak pH’sı 6.5-7.5 arasında olmalıdır. Yüksek pH’lı topraklarda kireç miktarı az da olsa kloroza yakalanma riski artmaktadır. Bahçelerin kireçli veya bazik sularla sulanması da kloroz tehlikesini artırmaktadır.

 

Şeftali Gübreleme Programı

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(27480 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

Meşe Ve Kayın Ağacından Buharlaşan Hava Bir Gün İçinde Yaklaşık 100 Litreyi Bulur.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi