Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Turp Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?
- Sorhocam
- Bitki Besleme Ve Gübreleme Teknikleri
- Meyve Ve Sebze Gübreleme Programları
- 0 dosya
- 0 resim
- 0 yorum
- 986 okunma
Turp Gübreleme Programı
Turp toprak istekleri bakımından seçici bir bitkidir. Turpun düzgün olması, tad ve aromanın iyi bir şekilde gelişebilmesi için hafif bünyeli tınlı topraklarda yetiştirilmelidir. Toprak bünyesi killiye doğru gittikçe şekil bozuklukları, çatlamalar ve acılaşma ortaya çıkar. Bu nedenle ağır topraklara turp ekilmemelidir.
Kumlu topraklarda organik gübre ve ticari gübre uygulamaları iyi sonuç vermektedir. Besin maddelerince fakir, zayıf topraklar turpun koflaşmasına yol açar. Fındık turpları ile erkenci turplar hafif tınlı ve kumlu topraklarda, bayır ve kestane turpları ise tınlı-killi topraklarda daha iyi gelişir. Turplar için ideal toprak pH’sı 6-7.4 arasıdır. Toprak yeterince nemli olmalıdır. Suyun düzensiz verilmesi, kurak ve fazla ıslaklığın arka arkaya gelmesi turpta çatlamalara sebep olur. Su ihtiyacı diğer lahana grubu sebzelerininkine göre daha yüksektir.
Konu İle İlgili Etiketler
turp gübrelemesi ne zaman ve nasıl yapılır?- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları