Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Turp Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?
Turp Gübreleme Programı
Turp toprak istekleri bakımından seçici bir bitkidir. Turpun düzgün olması, tad ve aromanın iyi bir şekilde gelişebilmesi için hafif bünyeli tınlı topraklarda yetiştirilmelidir. Toprak bünyesi killiye doğru gittikçe şekil bozuklukları, çatlamalar ve acılaşma ortaya çıkar. Bu nedenle ağır topraklara turp ekilmemelidir.
Kumlu topraklarda organik gübre ve ticari gübre uygulamaları iyi sonuç vermektedir. Besin maddelerince fakir, zayıf topraklar turpun koflaşmasına yol açar. Fındık turpları ile erkenci turplar hafif tınlı ve kumlu topraklarda, bayır ve kestane turpları ise tınlı-killi topraklarda daha iyi gelişir. Turplar için ideal toprak pH’sı 6-7.4 arasıdır. Toprak yeterince nemli olmalıdır. Suyun düzensiz verilmesi, kurak ve fazla ıslaklığın arka arkaya gelmesi turpta çatlamalara sebep olur. Su ihtiyacı diğer lahana grubu sebzelerininkine göre daha yüksektir.
İnsanın mutluluğunun temeli hak ve adalet konusunda toplanır. Bir insana yapılan haksızlık bütün toplumu yaralar. Hak ve adalet hissi bireylerden başlamalıdır. Ve insan, bireyin mutluluğunun kendi mutluluğu için şart olduğuna inanmalıdır.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri