Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Voliam Targo 063 Sc İnsektisit (Böcek İlacı)
- Sorhocam
- Bitki Koruma (Hastalıklar Ve Zararlılar)
- Zirai İlaç Aktif Maddeler
- 0 dosya
- 2 resim
- 0 yorum
- 1965 okunma
Voliam Targo 063 SC
Etki Şekli : Avermectin (abamectin) ve bisamide (chlorantraniliprole) gibi iki farklı etki şeklinin birleşimi olarak etki etmektedir. Chlorantraniliprole, bir ryanodine reseptör modülatörü olup bu hareketi ile düz ve çizgili kasların dahili depolarındaki kalsiyumun salınımını uyarır ki bu da kas zafiyetine neden olur. Chlorantraniliprole, yepyeni bir anthranilamide grubu insektisittir.
Abamectin ise bir GABA (gamma amino butyric acid) agonistidir. GABA nın eklembacaklıların sinir uçlarındaki engelleyici zarlarda salınımını teşvik eder ve kas hücrelerinin tutucu bölgelere bağlanmasını artırır. Paralize olan zararlı sonunda ölür. Her ne kadar zararlının beslenmesi hemen dursa da ölüm 4 güne kadar sürebilir. Bu süre içinde konukçu bitki zarar görmez.
Kullanım Şekli :
Biber-Pamuk yaprak kurdu : Serada köşegenler yönünde yürüyerek 100 bitkide 1-2 yeni açılmış yumurta paketi veya 4-5 larva görüldüğünde zararlı ile mücadele gereklidir. Eşiğin üzerinde bir zararlı popülasyonu görülmesi halinde ilaçlamalar yinelenmelidir. İlaçlama, larvalar dağılmadan yapıldığında sonuç daha iyi olacağından ilaçlama zamanına özen gösterilmelidir.
Bağ-Salkım güvesi : Salkım güvesine karşı yapılacak ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yönlendirilir.
Domates-Yeşilkurt (Tarla-Sera ) : Tarla veya seranın büyüklüğüne göre 100 bitki kontrol edilerek bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde yumurta ve larva aranır. 100 bitkinin 5'nin bulaşık olması halinde derhal mücadeleye geçilir.ilaçlamadan 10 gün sonra bitkiler kontrol edilir, ilaçlamayı gerektirecek yoğunluk var ise ilaçlama tekrarlanır.
Elma-Elma içkurdu : Elma içkurduna karşı yapılacak ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yapılır. Elma iç kurdu mücadelesinde hedef her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce kontrol etmektir. Döllere ait ilk ilaçlama zamanlarını sağlıklı bir şekilde saptamada ilk larva çıkışlarının belirlenmesi çok önemlidir
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları