• notifications1
  • menü

Bugün : 15 Ekim 2024 Salı

Antepfıstığı Meyve İç Kurdu Zararlısı (Megastigmus pistaciae)

Antepfıstığı Meyve İç Kurdu Zararlısı (Megastigmus pistaciae)

ANTEPFISTIĞI MEYVE İÇ KURDU

(Megastigmus pistaciae)

 

ANTEPFISTIĞI MEYVE İÇ KURDU TANIMI VE YAŞAYIŞI

Erginleri 4.6-5.1 mm. uzunlukta genellikle sarı renklidir. Yumurtaları kirli beyaz ve uzuncadır. Genç larvaların rengi kirli beyazdır. Geliştikçe virgül biçimini alan larvaların baş ve abdomen uçları ince, ortası kalındır. Pupanın rengi mat beyazdır. Pupanın kamburumsu bir görünümü vardır. Kışı antepfıstığı meyveleri içinde geçirerek mayıs ayı ortalarında pupa olurlar. olurlar.

 

Pupa dönemi 20-25 gün kadar sürer. Larva, pupa olmadan önce çıkış deliğini hazırlar. Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde mayıs ayının ortalarında ilk ergin çıkışları başlar. Erginler çıkışlarının 3.-4. günlerinde yumurta bırakmaya başlar.günlerinde yumurta bırakmaya başlar.

 

ANTEPFISTIĞI MEYVE İÇ KURDU ZARAR ŞEKLİ

Haziran ayı içinde bir önceki yılın zarar gören meyvelerinden çıkan erginler, daha iç kabuğu sertleşmemiş olan danelerin sap kısmına yakın bir yerinden yumurtasını meyvenin etli kısmına gömer. Yumurta borucuğunun gömüldüğü kısımda siyah renkli bir halka görülür, meyveler kurur ve kahverengileşir, hasada kadar diğer meyvelerden farksız, ancak içinde larvalarla birlikte gelişirler.

 

ANTEPFISTIĞI MEYVE İÇ KURDU ZARARLI OLDUĞU BİTKİLER

Antepfıstığı ve buttum dur.

 

ANTEPFISTIĞI MEYVE İÇ KURDU MÜCADELE YÖNTEMİ

Kültürel Önlemler

Bir yıl öncesine ait meyvelerden 300 adedi hasat döneminde kontrol edilir. Meyve içinde canlı larva oranı % 10 ise, bu bahçelerde ilaçlama gereklidir.

Konu İle İlgili Dokümanlar

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(32635 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Yaşadığın yeri cennet yapamadığın sürece kaçtığın her yer cehennemdir.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi