Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Orkide Çiçeği

- Sorhocam
- Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği
- İç Mekan Süs Bitkileri
- 0 dosya
- 1 resim
- 0 yorum
- 4833 okunma
Orkide Çiçeği
Paphiopedilum
Orkide cinsinin en dayanıklı olan türüdür. Büyük çiçekleri ile ilginç ve karakteristik bir şekle sahiptir. Çiçeklenme zamanı Ekim-Mayıs arasıdır. Senede iki defa çiçek verir. Aydınlık, hava cereyanı olmayan yerlerde bulundurulmalıdır. Bitkinin günde 12-14 saat ışık alması çiçek verimini hızlandırır.
Toprağı kurutulmamalı devamlı nemli kalmalıdır. Yaprakları ve çiçeği ıslatılmadan sulanmalıdır. Yüksek orantılı neme ihtiyaç duyar.(%75-80) Yapraklar ışık açısından iyi bir göstergedir. Koyu yeşil, yumuşak yapraklar bitkinin az Işık aldığını, cinsine göre sarımsı-yeşil kızarmış yapraklar ışığın fazla geldiğini gösterir. Hafif gölgede yetişebilir. Yeterli ışık aldığında orkidenin yaprakları açık-canlı bir yeşil olur. Üretimi ayırma ile olur. Saksı değişimi 2-3yılda bir yapılır ve çiçeksiz dönemde olmalıdır. Toprak olarak ağaç kabuğu, yaprak çürüntüsü kullanılmalıdır
Konu İle İlgili Etiketler
evde orkide bakımı ipuçları orkide çiçeği ne kadar yaşar? orkide budanan yere ne sürülür?orkide budanan yere ne sürülür? orkide bakımları nasıl oluyor? orkide çiçeği neyi sever? orkidenin çiçek vermesi için ne yapmalı? orkide çiçeği ne kadar açık kalır? orkide çiçeği nerede durmalı? orkide bakımı evde nasıl olur? orkide çiçeği neyi ifade eder?- Meyve Ve Sebzelerin Muhafazası Nasıl olmalıdır?
- Duvar Alçısına Zarar Vermeden Nasıl Çivi Çakılır?
- Kirazda Kullanılan Önemli Anaç Çeşitleri Nelerdir?
- Ardıç Tohumu Faydası ve Zararı Nelerdir?
- Antalya Gazipaşa Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri Nelerdir?
- Antalya Gündoğmuş Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri Nelerdir?
- Acı Kavun Faydaları ve Zararları Nelerdir?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları
Copright 2014 - 2023 Konya