Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Evde Ve İş Yerlerinde Görülen Haşereler Nelerdir?
- Sorhocam
- Hijyen, Pest Kontrol Ve Gıda Güvenliği
- Pest Kontrol
- 0 dosya
- 1 resim
- 3 yorum
- 39336 okunma
EV VE İŞ YERLERİNDE GÖRÜLEN HAŞERELER
Yaz dönemlerinde evde çıkan böcekler ciddi oranda artış gösterdiği için bahar aylarının gelip havaların ısınmaya başlaması ile birlikte evde böcek ilaçlama yaptırmak daha fazla zaruret haline gelmektedir. Haşerelerin yaşam alanları yeşil alanlar ve binaların etraflarındaki toprak zeminler olduğu için konutlara haşere girişleri ilk olarak bina çevrelerinden başlamakta zemin katlar başta olmak üzere zaman içinde tüm apartmana yayılıp daire içlerine kadar girerek buralarda çoğalmaktadırlar.
Zararlı haşere türleri gerek insan sağlığı bakımından gerek gıdaların güvenliği yönünden insanların hiç istemediği sonuçlara sebep oldukları için evde çıkan böcekler ilaçlama yaptırılarak ortadan kaldırılmalıdır.
Evde görülen böcekler mevsime göre değişir ancak en fazla sorun kaynağı olan ev böcekleri arasında kalorifer böcekleri, hamam böceği ve pire türleri başta gelirler. Yaz aylarında evin banyo bölümü ile mutfak kısımlarında ortaya çıkan hamam böceği yada kalorifer böceği ve karafatma böcekleri pis alanlardan evlere girdikleri için son derece pis ve itici haşereler olup insan sağlığına zararlarının bulunduğu bilinmektedir.
Evde çıkan böcekler arasında gümüş böceği, akrep, çıyan, toz böceği, nem böcekleri, güve ve karıncalar çoğu mekanlarda görülen haşereler olup bu böceklerin yaşam alanlarından sökülüp atılması için binalarda toplu daire ilaçlaması yada en azından yılda bir defa bile olsa apartman içlerinde ve bahçe kısımlarında zararlı haşerelere karşı ilaçlama yaptırılması dış alanlarda evlere giren böcek çeşitlerinin girişlerine engel olduğu için böcek şikayetlerinde azalmalar görülüp daire içlerindeki haşere sorunları ortadan kalkacaktır.
Apartman ve evlerde ortaya çıkan haşereler için 6 ayda bir ilaçlama hizmeti alınması en doğru yol olup en azından bu kadar aralıklarda yaptırılamıyor ise bil yılda bir defa olmak üzere ev ilaçlaması ve bina ilaçlaması evde çıkan böcekler için önleyici bir etki yapmaktadır.
Evde çıkan haşereler için ilaçlamanın önemi
Sağlığınızın korunmasını sağlamak gerek hijyen ve gerek zararlı böcek türlerinin ortamlardaki besin maddelerinin arasında dolaşması sonucu buralara bıraktıkları salya ve dışkılarının yiyeceklere bulaşması ile oldukça zararlı bir durum ortaya çıkmasına neden olurlar. Evde çıkan böcekler ile mücadelenin deneyimli ve eğitimli ev ilaçlama firmaları tarafından doğru ilaçlama yöntemleri ile yapılmasının önemini bilmekle olacağı kanısındayız.
Akrep, arı, kene, çıyan, kırkayak benzeri zehirli böceklerin evlere girmesi sonucu ciddi endişe baş göstermekte evdeki insanların bu böceklerden kurtulmak için farklı arayış yollarına girmelerine sebep olmaktadır. Konutlarda ve apartman dairelerinde her yıl düzenli olarak bir defaya mahsus yapılacak böcek ilaçlaması son derece koruyucu bir tedbir olup dışarıdan evlere böcek girişleri engellenmiş olacaktır.
Evden çıkan böcekler sıklıkla banyo ve lavaboların gider kısımları, havalandırma pencereleri ve kapı altlarından evlere girip kapı dipleri, dolap arkaları gibi bölgelerde saklanarak ürer kısa zamanda insanları ciddi şekilde rahatsız edecek boyutta çoğalıp evde çıkan böceklere karşı ilaçlama yapılması zorunlu hale gelir bu gibi durumlarda en etkili haşere ilaçları ve yeni nesil haşere mücadele yöntemleri ile evlerinizde böcek ilaçlaması yapılması gerekmektedir.
Konu İle İlgili Etiketler
evde görülen böcekler nelerdir? böcekler neyin kokusuna gelmez? evde hangi böcek olur? ev böceğinden nasıl kurtulurum?- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları