• notifications1
  • menü

Bugün : 22 Ekim 2024 Salı

Yürüyen Haşere Kontrolü Nasıl Yapılır?

Yürüyen Haşere Kontrolü Nasıl Yapılır?

Yürüyen haşere kontrolü İnceleme (Tespit) - Uygulama - Sonuç (Kontrol)

Yürüyen haşere mücadelesinin ilk yöntemi işletmeye veya mesken olarak belirtilen sahalara yürüyen haşere olarak adlandırdığımız zararlıların iç alanlara giriş-çıkış yaptıkları sahaların,taşınarılarak giriş yapılabileceği malzeme ve ekipmanların, barınıp, üredikleri ve gezindikleri kritik noktaların tespit edilmesidir.

 

Tespit edilen kritik noktalarda rezidüel (pompa) uygulamaları,  jel ve toz ilaç uygulamaları. Kapalı depo sahalarında ULV (Hacim doldurma) ilaçlama yöntemleri ile çözümlere ulaşılabilir.

 

Yapılan uygulamalar sonra (30 dakika,1 gün,7 gün olabilir) belirtilen zaman aralıklarında uygulama sonrasında canlı olarak devam eden popülasyon kontrolü, ilaçlama öncesi yetişkin bireylerin bırakmış oldukları yumurtalardan çıkan canlı birey olup olmadığı tespitinden sonra koruyucu amaçlı uygulamara ve kontroller devam eder.

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(02098 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım. Herman Melville

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi