Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Deri Böceği Nedir?
- Sorhocam
- Hijyen, Pest Kontrol Ve Gıda Güvenliği
- Pest Kontrol
- 0 dosya
- 2 resim
- 0 yorum
- 3533 okunma
Deri Böceği Nedir?
Ergin 7-9 mm olgun larva 11-13 mm larva sarımsı kahve renkte vücut kıllarla kaplıdır. Vücut sonunda uzun bir kıl demeti bulunur. Deri böcekleri Kışı ergin olarak genelde ağaç kabukları altında geçirirler. Mayıs veya Haziran aylarında uçarak depo etrafına yumurtalarını bırakırlar. 10-15 günde açılan yumurtalardan çıkan larvalar etraftaki gıdalarla beslenirler. Deri böcekleri Pupa olmak için gıda ortamı, hatta tahta veya kurşun aksamında delik açarak pupa yeri hazırlarlar.18-20 C’de yumurtadan ergine kadar 40-50 gün geçer. Yılda 1-5 defa döl verir.
Deri böceklerinin Ergin ömrü bir yıldır. Bu larvalar peynir, et ve salamı besin olarak tercih ederler. Ancak aynı cinse bağlı Dermestes maculatus türleri deri ve kürk depolarında önemli derecede zarar yapabilirler. Deri böcekleri insanların derilerinin içine girebilir ve uyuz hastalığına sebep olabilir. Deri böceği (uyuz böceği) insan vücudunda sürekli kaşıntı oluşturur. İnsan derisinde yırtılmalar ve pis akıntılı irinler oluşturur.
DERİ BÖCEĞİ İLAÇLAMA
Deri böceği ile mücadelede ferdi ve kısmi çalışmalar sonuç getirmez. Deri böceği ilaçlamasında deri böceğinin türüne bağlı olarak farklı ilaçlama yöntemleri uygulanır. Eşyalara zarar veren ve büyük olan maculatus türü için kokulu ilaçlama adı verilen ilaçlama yöntemi uygulanır. Kokulu ilaçlar su katışımı ile hazırlanıp püskürtme yöntemi ile uygulanan ilaçlardır.
Konu İle İlgili Etiketler
deri böceği nedir? deri böceği ilaçlama nasıl yapılır? deri böceği mücadelesi nasıl yapılır?- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları