• notifications1
  • menü

Bugün : 15 Ekim 2024 Salı

Evde Sivrisinek Mücadelesi

Evde Sivrisinek Mücadelesi

Evde Sivri Sinek Mücadelesi Nasıl Yapılır?

Sivrisinek uçkununa karşı ev ilaçlama yaptırmadan önce sivrisinekler hakkında kısaca bilgi edinelim. Yetişkin bir sivrisinek yapı olarak baş ile karın, göğüs ve kanat kısımlarından oluşmuştur. Başının her iki yanında oldukça hassas antenleri vardır. Sivrisineklerin karın yapıları ise bu haşerelerin kendi vücut ağırlıklarından kat be kat daha fazla kan emebilecek şekilde oldukça esnek ve özel olan bir deriye sahiptir. Sivrisinekler üreyebilmek için mutlaka kana emmeye ihtiyaç duyarlar.

Sivrisineklere karşı ev ilaçlama yapılması esnasında neden profesyonel olarak uygulama yapılması gerektiğini bu uçkunun yapısını daha ayrıntılı olarak incelediğimiz takdirde çok daha iyi anlayabiliriz. Sivrisinekler insanoğlunu hayrete düşürecek kadar nadir ve de eşsiz bir algılama kabiliyeti ile donatılmışlardır. Bu haşereler kendi etraflarında oluşan farklı ve ani ısı değişimlerini müthiş bir hızla anında hissederler.

 

SİVRİSİNEK İLAÇLAMA

Sivrisinekler insanların üzerine hissedilmesi imkansız bir hassaslıkla konarlar. Bu zararlılar vücudumuzdan kanımızı, derimiz içine sarkıttıkları özel tüpler aracılığı ile emerler. Salgıladıkları özel bir madde sayesinde kanımızın pıhtılaşmasını engellerler ve deriyi uyuştururlar. Bunun neticesinde bizler derimiz üzerinde meydana gelen kesiğin ve de kanımızın emildiğinin farkına asla varamayız. Sivrisineklere karşı ev ilaçlama yapacak olan personel mutlaka suretle bu uçkun hakkında detaylı bilgiye sahip olmalıdır.

 

SİVRİSİNEKLERİN SAĞLIĞIMIZA ZARARLARI

Sivrisinek haşeresi derimiz üzerinde kan emme işlemini uyguladıklar bölgelerde kaşıntı kızarıklık ve de bir takım alerjik reaksiyonlara sebebiyet verirler. Bu uçkunların kanını emerek beslendikleri kişilere hastalık bulaştırma olasılıkları oldukça yüksek ihtimaldir. Sivrisineklerden insanlara geçen başlıca hastalıklar ise sarıhumma, verem, sıtma ve de parazit hastalıklardır. Bu yüzden ev ilaçlama yapacak olan personel kapsamlı olarak çalışmalı nereye ne ölçüde uygulama yapılması gerektiğinin bilincinde olmalıdır.

 

SİVRİSİNEKLERLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ

Sivrisinek haşeresine karşı sadece bireysel olarak ev ilaçlama yaparak sonuca ulaşmak mümkün değildir. Bu haşereye karşı ilaçlama yapar iken uygulanan dört farklı ana yöntem vardır. Bun yöntemler; alan üzerine larvasit uygulaması, sıcak sisleme yöntemi, soğuk sisleme (ULV) ve de boyama adı verilen yöntemlerdir.

Konu İle İlgili Dokümanlar

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

İbrahim

21.06.2023 15:15:32

Aracın meteve vergisi öğrenmek için

Admin

11.05.2016 21:46:23

Şerafettin Bey, Konu ile ilgili bilgilendirme maili gönderilmiştir.

Mserafettin Yilmaz

11.05.2016 21:44:57

Sivrisinek hakkında sorularım olacak.
1-sivrisinek mücadele yöntemleri nelerdir.
2-sivrisineklerin yasam alanları nerelerdir.
3-Sivrisineklerin üreme zamanları.
4-sivrisineklerin cesetleri nelerdir.
5-sivri sineklerin Larva dönemleri ve şekilleri nelerdir.
6-sivrisineklerin yasam alanları nelerdir.
7-sivrisineklerin zararları nelerdir.
8-sivrisineklerin sebep olduğu hastalık cesetleri.
9-sivrisineklerden korunma yöntemleri.

(69970 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Hayattaki en büyük zafer hiçbir zaman düşmemekte değil, her düştüğünde ayağa kalkmakta yatar.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi