Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Evde Kene Mücadelesi
- Sorhocam
- Hijyen, Pest Kontrol Ve Gıda Güvenliği
- Pest Kontrol
- 0 dosya
- 3 resim
- 2 yorum
- 48663 okunma
Evde Kene Mücadelesi Nasıl Yapılır?
Keneler görünüş itibarı ile basık bir vücut yapısına sahip kırmızı ya da koyu kahverengi renkte ve ortalama olarak bir ile beş milimetre boyutlarında ve de kan emerek beslenen haşere türleridir. Kene haşeresi evcil, yabani hayvanların vücutları üzerin de parazit olarak yaşayan canlılardır. Aynı zaman da bu haşereler çimenlik tarzı yeşil alanlar üzerinde oldukça sıklıkla görülmektedirler. Bu zararlı haşereler evlerimiz içerisine ise genel olarak evcil hayvanlar vasıtası ile girerler. Kenelere karşı ev ilaçlama kırım Kongo kanamalı ateş hastalığının yaygınlaşması sebebi ile ayrı bir önem arz etmektedir.
Son yıllarda ise kene ısırması sonucunda maalesef insanlar üzerinde günümüzde henüz tedavisi ya da aşısı bulunamayan ve tehlikeli bir hastalık olan Kırım Kongo hastalığı görülmektedir ve bu hastalık ölümcül bir etkiye sahiptir. Keneler genel olarak hayvanlar üzerinde asalak olarak yaşayan ve kanları ile beslenen tehlikeli haşereler oldukları için bu hayvanların taşımış oldukları hemen hemen tüm hastalıkları ısırma yolu ile insanlara bulaştırabilmektedirler.
Kene İlaçlama Keneler çok hızlı bir şekilde üreyen haşere grubu olmaları nedeni ile bu haşerelere karşı bireysel olarak ev ilaçlama yaparak çözüme ulaşmanın imkânı olmadığı gibi çalışmalar sonucu kontrol altına alınamazlar kene ile mücadelede kesinlikle profesyonel ilaçlama firmalarından yardım almalısınız.
Kene İlaçlama Kırım kongo türü diye bilinen bu tehlikeli hastalığı bulaştırdığı bilinen 34 adet farklı kene türüne rastlanmıştır ve ne yazık ki bu kene türlerinin tamamına yakını ülkemizde mevcuttur. Bu sorunun kalıcı olarak çözülebilmesi açısından profesyonel olarak yapılan çalışmalar ise hala devam etmektedir.
KIRIM KONGO HASTALIĞI
Kırım Kongo hastalığı bazı kene türleri aracılığı ile insanlara bulaşan ayrıca cilt dışında kanamaya sebep olan ve maalesef ölümle sonuçlanabilen çok tehlikeli bir hastalık türüdür. Son yıllarda bu hastalığın tedavisi sürecinde oldukça ilerlemeler sağlanmış olmasına rağmen maalesef hastalık neticesinde ölüm oranları bir hayli yüksektir. Bu hastalık insanlar üzerinde yüksek derecede ateşlenme ve ayrıca cilt dışında meydana gelen ciddi kanamalar ile kendini ön plana çıkaran bir hastalık türüdür.
KENE İLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ
Kene haşeresi ile bireysel olarak ev ilaçlama çözüme ulaşmak imkânsız olduğu gibi yapılan yanlış uygulama ve hatalı ilaçlamalar neticesinde doğamızda var olan ve de kene düşmanı olan canlılarda maalesef yok edilmektedir. Kenenin görülmüş olduğu alanlar mutlaka konusunda uzman olan personeller tarafından ayrıntılı olarak incelenmeli profesyonel ev ilaçlama yöntemleri uygulanmalıdır.
- Soru Ve Cevaplarla Hijyen Nedir?
- Analitik Kimya Derişim Hesaplama
- Hangi Tür Ağaca Hangi Tür Aşılanabilir?
- Kırkayaklar İle Mücadele Yöntemleri
- Bit Nedir, Nasıl Bulunur?
- Dikey Geçiş Sınavı Dgs Nedir?
- Tuz Ruhu Formülü Nedir, Hangi Alanlarda Kullanılır?
- Ahlat Meyvesinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?
- Ppm Hesaplamaları Nasıl Yapılır?
- Zaç Yağı Formulü Nedir, Nerelerde Kullanılır?
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
- Afyonkarahisar Hocalar Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri
- Demir Sülfat Gübresi Nedir?
- Yemlerde Toplam Fosfor Analizi Analizi Nasıl Yapılır?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları