• notifications1
  • menü

Bugün : 22 Ekim 2024 Salı

Evde karınca Mücadelesi

Evde karınca Mücadelesi

Evde karınca Mücadelesi Nasıl Yapılır?

Karıncalar tıpkı bizler gibi sosyal yaşayan, yapıları ve görevleri ile farklı tür sınıflardan topluluk oluştururlar. Bir karınca kolonisi işçi karıncalar, erkek karıncalar ve de  bir adet kraliçe karıncadan oluşur. Kraliçe karıncanın üreme organları oldukça gelişmiştir. Kraliçeler sadece yumurta bırakırlar. Erkek karıncalar ise çiftleşme döneminde kanatlı olmaları sebebi ile işçi karıncalardan ayrılırlar.  Karıncalara karşı ev ilaçlama yapar iken onların hareket kabiliyetleri dikkate alınmalıdır.

Kraliçe karınca ilk yumurtalarını genellikle martta bırakmaya başlar ve ilk yumurtadan kanatlı eşeysel olan bireyler oluşur. Eylül ayında ise artık yumurta bırakma dönemi biter. Karıncalar bir çok besin türünü depo ederler ve de özellikle tahıl tanelerini kendi yuvalarına taşırlar. Evlerde ise istenmeyen görüntüler oluşturdukları için karıncalar ile mücadele yapılır.

 

KARINCALAR İLE MÜCADELE

Karıncalar ile mücadele esnasında karınca ilaçlama ev ilaçlama yaparken iken bariyer ilaçlama denilen metod uygulanarak onları öldürmektense evlere giriş yapmaları engellenmektedir. Kalıcı çözüm için ise yuvalarının tahrip edilmesi, kraliçenin bulunması ve elimine edilmesi gerekmektedir. Karıncalar kış ayları süresince görüldükleri takdirde ise, iç mekanlarda yuva yaptıkları düşünülür ve ilaçlama yöntemleri değişiklik gösterir. 

Konu İle İlgili Dokümanlar

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(13589 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Bolivya'da yetişen, az rastlanır bir bitki (puya raimondii) 150 yılda bir çiçek açar.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi