Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bambul Böceği
Ekin Bambul Böceği
(Anisoplia Spp.)
EKİN BAMBUL BÖCEĞİ TANIMI
Ekin bambul böceği, 10-15 mm boyunda, genellikle baş siyah, vücudu metalik kahverengi renktedir. Erginler tahılın süt olum döneminde başaklar üzerinde görülürler.
EKİN BAMBUL BÖCEĞİ ZARARI
Toprak altında hububatın kökünü kemirerek zarar yapar. Süt olum döneminde başaklardaki taneleri kemirerek zarara neden olurlar. 1 m2 de 3-4 adet bambul olduğunda ekonomik zarara neden olur.
EKİN BAMBUL BÖCEĞİ ZARARLI OLDUĞU BİTKİLER:
Başta buğday, arpa, yulaf ve çavdar da beslenir.
EKİN BAMBUL BÖCEĞİ MÜCADELE YÖNTEMLERİ
Kültürel Önlemler
- Münavebe
- Erken ekim ve erkenci çeşitleri ekmek,
- Olgunlaşan tahılları erken hasat, Anızın erken ve derin şekilde sürülmesi,
- Tarla kenarlarında işlenmemiş toprak bırakılmaması, hububat tarlalarının iyi hazırlanması gibi kültürel işlemlere önem vermek.
EKİN BAMBUL BÖCEĞİ KİMYASAL MÜCADELE
İlaçlı mücadele, erginlere karşı yüzey ilaçlaması şeklinde uygulanır. Erginlere karşı yapılan yüzey ilaçlamasında esas ilk ergin çıkışının saptanmasıdır. m2 de ortalama 3-4 ergin veya sonbaharda yapılan sayımlarda da 3-4 larva görülen sahalar ilaçlama programına alınır.
Konu İle İlgili Dokümanlar
- Ekin Bambul Böceği 125 kb
Ihlamur Ağacının Odunu En Hafif Maddelerden Biri Olduğundan Model Uçaklar Gibi Hafif Olması İstenen Eşyaların Ihlamur Kerestesinden Yapıldığını Biliyor Muydunuz?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri