• notifications1
  • menü

Bugün : 28 Mart 2024 Perşembe

Havuç çok fazla tüketilen besinlerin başında gelir. Salatalarda ve yemeklerde yerini alır. Havucun Asya kökenli olduğu düşünülmektedir. Daha çok Afganistan'dan dünyaya yayıldığına yönelik iddialar ağır basıyor. Havuç, muhteşem bir A vitamini kaynağıdır. Havucu, düzenli olarak tüketiyorsanız A vitamini sorunu yaşayacağınızı zannetmiyoruz. Yemek ve salatalar yanında aperatif yiyecek olarak tüketildiğinden, tüketimi kolay olan besin kaynakları arasındadır.

Beyaz Havucun Faydaları Ve Zararları

Bir porsiyon doğranmış havuçta ortalama % 10 K vitamini, % 6 C vitamini ve % 2 kalsiyum bulunur. Yüksek miktarda A vitamini içerir. A vitamini karaciğer için çok faydalıdır, içerdiği diğer besinler aynı zamanda göz ve kemik sağlığına faydalı olduğu bilinmektedir. B6 vitamini, bakır, folik asit, tiamin ve magnezyum içermektedir. Zengin mineral ve besin kaynaklarından dolayı aşırı şekilde tüketilmemesi gerekir.

 

Besin değeri içeriği (100 gram) nedir?

  • Kalori: 75 kkal
  • Total karbonhidrat: 18 gram
  • Protein: 1,2 gram
  • Yağ: 0,3 gram
  • Diyet Lifi: 5 gram

 

Sağlığa faydaları nelerdir?

  1. Antioksidan bir besindir. Vücudu serbest radikallerden koruyarak birçok hastalığa yakalanma riskini azaltır.
  2. Lif içeriği yüksektir. Bu sayede sindirim sistemine yardımcı olur ve sindirim sağlığını olumlu etkiler.
  3. Düşük kalorisi, yağ içeriği ve yüksek lifi sayesinde kilo vermek isteyenler için harika bir besindir.
  4. Yüksek C vitamini içerir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir.

 

Nasıl tüketilmeli?

Püre haline getirerek, kavurarak, sebzelerle ya da tek başına soteleyerek, haşlayarak, fırınlayarak, ızgara yaparak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda çorbasını yapabilir, salatalarınıza çiğ olarak ilave edebilirsiniz.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi