Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Sinerelya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Sinerelya Çiçeği
- Latince :Senecio cruentus
- Familya : Asteraceae
- Anavatanı : Kanarya adaları
- Mekan : İç Mekan
- Grup : Mevsimlik Çiçekler
Tanımı: Mart-nisan ayları arasında çiçek açan iç mekânlarda kolaylıkla yetiştirilebilen bir bitkidir. Kalp şeklinde iri tüylü yaprakları vardır. Çarpıcı renklerdeki çiçekleri demetler halinde açan, yalınkat veya katmerlidir.
Işık İsteği: Aydınlık, ama doğrudan güneş ışığı almayan yerleri tercih etmektedir.
Sıcaklık İsteği: Bitki gelişimi için en uygun sıcaklık, 12–18 C sıcaklıklardır.
Toprak İsteği: Tınlı toprak, turba ve yanmış ahır gübresi karışımı saksı toprağı olarak kullanılabilir.
Sulama: Çiçeklenme dönemi boyunca bitkiler sulanmalıdır. Saksı toprağı hiçbir zaman tamamen kuru bırakılmamalıdır.
Gübreleme: Ocak-mart ayları arasında iki haftada bir kez gübre verilmesi bitki gelişimini olumlu şekilde etkilemektedir.
Budama: Kurumuş, çürümüş yapraklar kesilerek uzaklaştırılmalıdır.
Üretimi: Tohum ile üretilir.
Hastalık ve Zararlılar: Önemli hastalıkları virüs, kök çürüklüğü, solgunluk, küllenme, kurşuni küf ve yaprak lekesi; zararlıları ise kırmızı örümcekler, thripsler, yaprak bitleri ve beyazsinektir.

Hintyağı Bitkisi Dünyanın En Zehirli Bitkisidir. Doğu Afrika, Hindistan’ın Doğal Bitkisidir. İçindeki Risin İsimli Toksin Özellikle Tohumlarında Fazladır. Tek Bir Tohum Yaklaşık 1-2 Gün İçinde Acı Verici Bir Ölüm Yaratır. Zehirlenme Başladıktan Sonra Durdurmak İmkansızdır Bir Panzehiri Yoktur. Kusma, Kanlı İshal Ve Yanma Hissi Başlıca Zehirlenme Belirtisidir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri