Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Paşa Kılıcı Peygamber Kılıcı Aynı Mı?
Sanseverya (Paşa Kılıcı, Peygamber Kılıçı)
- Latince :Sansevieria Trifasciata
- Familya : Asparagaceae
- Anavatanı : Batı Afrika, Amerika ve Asya
- Mekan : İç Mekan
- Grup : Mevsimlik Çiçekler
Tanımı: Yaprakları şerit şeklinde, koyu yeşil renkli, enine gümüşi şeritli uzun-dar ve uçları sivridir. Yaprakları dimdik yukarı doğru kılıç şeklinde uzar. Bodur cinslerinde yapraklar çok fazla uzamaz ve genellikle dik değil çevreye rozet şeklinde yayılarak büyür.
Işık İsteği: Direkt güneş ışığı alan aydınlık yerleri tercih etmektedir.
Sıcaklık İsteği: 15 oC’ nin altındaki sıcaklıklarda bitkide büyüme durmaktadır.
Toprak İsteği: Tınlı toprak, yaprak çürüntüsü ve kum karışımı saksı harcı olarak kullanılır.
Sulama: Yaz aylarında orta derecede sulanmalı, dinlenme dönemi kış aylarında ise saksı toprağının kurumasına izin verilmelidir.
Gübreleme: Yaz ayları boyunca haftada bir kez gübreleme yapılmasında yarar vardır.
Saksı Değişimi: Her 2-3 yılda bir ilkbaharda saksı değiştirme işlemi yapılır.
Budama: Lekelenen ve çürüyen yapraklar kesilip uzaklaştırılmalıdır.
Üretimi: yaprak çelikleri veya yan sürgünlerin ayrılması ile yapılır.
Hastalık ve Zararlılar: Önemli hastalıkları yaş çürüklüğü ve kök çürüklüğü; zararlısı ise unlu bittir.
Kılıç çiçeği nasıl yavru verir?
Kılıç çiçeğinin çoğaltılması kökten ayırarak yapılır. Sürekli yavru veren bu bitkiyi çoğaltmak bu yöntem sayesinde oldukça kolaydır. Kökten ayrılan yavrular fazla büyük olmayan bir saksıya dikildikleri takdirde ve doğru bakım uygulandığında kısa sürede bulunduğu ortama adapte olurlar.
Kılıç çiçeği 2 yöntem ile çoğaltılabilmektedir:
- İlk yöntemden yan sürgünlerden temiz bir bıçakla alınacak yaprak çelikleme denilen uygulamayla büyütülür.
- İkinci yöntemde ise olgun yapraklardan biri alınarak dikilir. Çelik yönteminde büyük yapraklardan biri özenle alınır ve ortalama 10 cm uzunluğunda parçalara bölünür.
Kılıç çiçeği neyi sever?
Kılıç çiçeği; güneş ışığını seven bir çiçektir. Yaz mevsiminde haftada bir defa, kış mevsiminde ise 2 haftada bir kez su vermek yeterli olacaktır. Doğrudan değil dolaylı güneş ışığı almalıdır. Kılıççiçeği, çok soğuğu sevmeyen bir çiçektir.
Kılıç çiçeği nasıl hızlı büyür?
Sıcaklık İsteği: 15 C' nin altındaki sıcaklıklarda bitkide büyüme durmaktadır. Toprak İsteği: Tınlı toprak, yaprak çürüntüsü ve kum karışımı saksı harcı olarak kullanılır. Sulama: Yaz aylarında orta derecede sulanmalı, dinlenme dönemi kış aylarında ise saksı toprağının kurumasına izin verilmelidir.
Kılıç çiçeği kaç yılda bir çiçek açar?
Paşa kılıcı çiçeği yılbaşında açan bir çiçektir. Özellikle her yıl küçük ve beyaz görüntüsü ile beraber harika bir etki oluşturur.
İnsanın mutluluğunun temeli hak ve adalet konusunda toplanır. Bir insana yapılan haksızlık bütün toplumu yaralar. Hak ve adalet hissi bireylerden başlamalıdır. Ve insan, bireyin mutluluğunun kendi mutluluğu için şart olduğuna inanmalıdır.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri