Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Guzmanya Neden Çiçek Açmıyor?
Guzmanya (Kırmızı Yıldız) Çiçeği
- Latince :Guzmania lingulata
- Familya : Bromeliaceae
- Anavatanı : Batı Hindistan, Bolivya, Brezilya, Ekvador
- Mekan : İç Mekan
- Grup : Mevsimlik Çiçekler
Tanımı: Kısa gövdeli, yaprak tabanları üst üste binerek rozet şeklini almış, çok yıllık hem yaprakları hem de çiçekleri olan bir bitkidir. Yaprak renkleri açık sarı-yeşilden koyu yeşile, brakteleri sarıdan kırmızıya kadar değişmektedir. Beyaz renkli narin yapıda çiçekleri vardır.
Işık İsteği: Yarı gölge veya hafif güneşli yerleri sever.
Sıcaklık İsteği: Gelişme ve çiçeklenme döneminde 18-20 °C, kış aylarında ise sıcaklığın 10 °C’ın altına düşmemesi gerekir.
Sulama: Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun arttırılması gerekmektedir.
Gübreleme: Nisan-eylül ayları arası 2 haftada bir kez gübre verilmelidir.
Saksı Değişimi: Saksı değişimi genellikle 2-3 yılda bir sıcak ayların başlangıcı olan mayısta yapılmalıdır.
Budama: Sararmış ve bozulmuş yaprakları uzaklaştırılmalıdır.
Üretimi: Kökten ayırma yöntemi ile üretilir.
Hastalık ve Zararlılar: En önemli zararlıları sümüklü böcekler ve kabuklu bitlerdir.
Hintyağı Bitkisi Dünyanın En Zehirli Bitkisidir. Doğu Afrika, Hindistan’ın Doğal Bitkisidir. İçindeki Risin İsimli Toksin Özellikle Tohumlarında Fazladır. Tek Bir Tohum Yaklaşık 1-2 Gün İçinde Acı Verici Bir Ölüm Yaratır. Zehirlenme Başladıktan Sonra Durdurmak İmkansızdır Bir Panzehiri Yoktur. Kusma, Kanlı İshal Ve Yanma Hissi Başlıca Zehirlenme Belirtisidir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri