Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Sarımsak Yetiştiriciliğinde Gübreleme Nasıl Yapılır?

Sarımsak Gübreleme Önerileri
Vasıflı yanmış ahır gübresi ve dekara 2 litre Hümik Asit verilerek toprakla karışması sağlanmalıdır.
15.15.15 gübresinden dekara 40 kg ekimden hemen önce atılıp, toprakla karışması sağlanmalıdır.
% 21 N Amonyum Sülfat gübresinden dekara 30 kg bitkiler 3-4 yapraklı olunca sıra aralarına verilmelidir.
% 33 N Amonyum Nitrat gübresinden dekara 18 kg ve Potasyum Nitrat gübresinden dekara 15 kg bitkinin 25 cm boylandığı baş oluşum ve irileşme döneminde sıra aralarına verilmelidir.
Ya da alternatif öneri olarak;
% 39-42 P2O5 TSP gübresinden dekara 21 kg ve % 21 N Amonyum Sülfat gübresinden dekara 35 kg tarla hazırlığı sırasında ve ekimden hemen önce toprak yüzeyine atılır ve toprakla karışması temin edilir.
% 33 N Amonyum Nitrat gübresinden dekara 18 kg birinci sudan evvel serpilmek suretiyle verilmelidir.
YAPRAKTAN UYGULAMA (100 litre su ile):
Gelişme Döneminde: Çinko: 200 cc, Aminoasit:250 cc, Kalsiyum (Tek başına uygulanır): 250 cc
Baş Oluşum Döneminde: Potasyum Nitrat: 250 gr
Not: Önerilen miktarlar, yetiştirilen bitkinin ihtiyacı olan ortalama bitki besin maddesi miktarları dikkate alınarak hesaplanmıştır. Kesin sonuçlar için toprak analizi yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Diyatomlar dünyanın en küçük bitkileridir. O kadar küçüktürler ki, 2.500 tanesi bir araya gelse, ancak alt satırdaki çizgi ortaya çıkar.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri