Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Ceviz Yetiştiriciliğinde Gübreleme Nasıl Yapılır?
Ceviz Gübreleme Önerileri
Topraktan;
Dekara 4 ton iyi vasıflı yanmış ahır gübresi sonbaharda verilerek toprakla karışması sağlanmalıdır.
15.15.15; ağaç başına 2000 gr ve Amonyum Sülfat; ağaç başına 250 gr Şubat-Mart aylarında verilmelidir.
Amonyum Nitrat; ağaç başına 1000 gr Mayıs-Haziran aylarında verilmelidir.
Potasyum Nitrat; ağaç başına 250 gr Haziran başı Temmuz sonu sulama ile birlikte verilmelidir.
Humik Asit’den ilkbaharda ağaçlar çiçek açmadan evvel, bitki gelişim döneminde kök diplerine 100 cc dozunda uygulama yapılmalıdır.
YAPRAKTAN UYGULAMA (dekara 100 litre su ile):
Nisan ortası-Mayıs başı = MAP: 250 gr, Micro: 200 cc
Mayıs sonu-Haziran başı = 20.20.20: 250 gr, Bakır: 150 cc
Haziran sonu-Temmuz başı = Potasyum Nitrat: 250 gr, Micro: 200 cc, Kalsiyum Nitrat: 200 gr verilmelidir.
Fosforlu ve Potasyumlu gübreler ağaç tacı izdüşümündeki daire çevresine açılacak 15-20 cm genişliğinde ve 15-20 cm derinliğindeki çiziğe verilerek üzeri toprakla kapatılmalıdır.
Azotlu gübreler gövdeden yaklaşık 0,5 m çapındaki saha hariç tutulmak suretiyle satha serpilip tırmık veya çapa ile toprağa karıştırılmalıdır.
DAMLA SULAMA İLE (dekara 1 ton su ile):
Nisan ortası-Mayıs başı = MAP: 3 kg, Micro: 400 cc
Gelişme Dönemi Boyunca = 20.20.20: 15 kg, ÜRE: 5 kg (dönemdeki toplam sulama sayısına bölerek)
Haziran Sonundan Hasada Kadar = Potasyum Nitrat: 5 kg, Kalsiyum Nitrat: 3 kg, ÜRE: 4 kg (dönemdeki toplam sulama sayısına bölerek) verilmelidir.
Not: Önerilen miktarlar, yetiştirilen bitkinin ihtiyacı olan ortalama bitki besin maddesi miktarları dikkate alınarak hesaplanmıştır. Kesin sonuçlar için toprak analizi yaptırmanızı tavsiye ederiz.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri