Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Polygonum Convolvulus Nedir?
Sarmaşık çoban değneği
Polygonum convolvulus
Sarmaşık Çoban Değneği Özellikleri: Son derece hızlı ve gür büyüyen bir sarmaşıktır. Yaprakları kalp şekline, salkımlar halinde açar, çiçekleri ise beYaz renktedir. Yılda 5-6 metreye kadar uzayabilir. Besince zengin, ağır, su tutan toprakları sever. Kumlu topraklarda nispeten daha yavaş gelişir. Fazla güneşten hoşlanmaz.
Yetişkin hale gelinceye kadar bol su ister. Sarımsı beyaz çiçekler, sık ve dik kümeler halinde dalların üst kısımlarında açarlar. Ilıman iklimlerde yapraklarını dökmeyen çobandeğnekleri soğuk bölgelerde ise kışı yapraksız geçirir. Yeni açan yapraklar kırmızı uçlu ve yeşil renklidir. Sarımsı beyaz çiçekler, sık ve dik kümeler halinde dalların üst kısımlarında açarlar. Ilıman iklimlerde yapraklarını dökmeyen çobandeğnekleri soğuk bölgelerde ise kışı yapraksız geçirir. Yeni açan yapraklar kırmızı uçlu ve yeşil renklidir.
Çobandeğneği (Polygonium)
Bitkisinin Üretimi
- Üretimleri, yaz başında alınan çelikler ile olur.
- Çobandeğneği (Polygonium) Bitkisinin Ekolojik İstekleri
- Toprak istekleri bakımından kanaatkârdırlar. Her türlü toprakta rahatlıkla yetişebilirler. Nadiren gübre isterler ve susuzluğa dayanıklıdırlar.
- Çobandeğneği (Polygonium) Bitkisinin Peyzajda Kullanımı
- En fazla büyüyen asma çeşitlerindendir ve 8–10 m’ye kadar, hızla boylanırlar. Pergolalarda, boru ve direklerde, duvarlarda ya da çok yaşlı kuru ağaçların gövdelerine sardırmada kullanılır. Sıcak yaz mevsimi olan bölgelerde yarı gölgeye, diğer bölgelerde ise tam güneşe dikilir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri