• notifications1
  • menü

Bugün : 21 Eylül 2024 Cumartesi

ARMUT PSİLLİDİ

(Cacopsylla pyri)

 

ARMUT PSİLLİDİ TANIMI VE YAŞAYIŞI        

Erginler açık kahverengi, sarımsı turuncu kahve renklidir. Kanatları saydam olup abdomen üzerinde çatı şeklinde katlanmıştır. Kışı ergin olarak ağaçların kabuk çatlakları, yarıkları gibi korunaklı yerler, tomurcuk çevresi, dal çatlaklarında ve yerdeki yaprak altları, artıklar arasında geçirir. Erginler yumurtalarını tomurcukların dibindeki sürgünlere, yaprak sapı ve çiçek saplarına bırakırlar.

Armut Psillidi

ARMUT PSİLLİDİ ZARAR ŞEKLİ

Nimfler esas olarak yaprak ve sürgünlerde beslenerek zararlı olur. Yoğun bulaşmalarda ağacın gelişmesi durur, yaprak ve meyve dökülmeleri, meyve şekil bozuklukları meydana gelir.

 

ARMUT PSİLLİDİ ZARAR VERDİĞİ BİTKİLER

Armut ve yabani armut ağaçlarıdır.

 

ARMUT PSİLLİDİ MÜCADELE YÖNTEMLERİ

 

Kültürel Önlemler

  • Armut bahçelerinde ara ziraatı yapılmamalıdır.
  • Zararlıya karşı dayanıklı armut çeşitleri yetiştirilmelidir.
  • Ağaçların budanması, gübrelenmesi gibi kültürel işlemlere özen gösterilmelidir.

 

ARMUT PSİLLİDİ KİMYASAL MÜCADELESİ

Kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp ikinci ve üçüncü dönem nimfler görülmeye başladığı ve sürgünlerin %15’den fazlasında bulaşma görüldüğünde ilaçlama yapılır. Her sürgünde bir birey görüldüğü  zaman o sürgün bulaşık kabul edilir.

 

ARMUTTA GÖRÜLEN DİĞER HASTALIK VE ZARARLILAR

Konu İle İlgili Dokümanlar

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi