Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Trabzon Hurmasının Kabukları Ne Işe Yarar?
Trabzon Hurması (Cennet) Meyvesi Faydaları ve Zararları
Trabzon Hurması (Diospyros Kaki)
Trabzon Hurması sıcak ve ılıman iklimlerde yetişebilen –12oC ya kadar kış donlarına dayanabilen bir meyve türüdür.Geç çiçek açtığından ilkbahar geç donlarından da zarar görmemektedir.Trabzon hurması yüksek hava nemi olan yerlerde çok kaliteli meyve verirler.Tadı buruk olmayan çeşitlerin diğer çeşitlere göre meyvelerini olgunlaştırması için daha fazla sıcağa ihtiyaçları vardır.Trabzon hurması çok hafif topraklarda yetişebildiği gibi ağır topraklarda da uyum sağladığı görülmüştür.
Trabzon Hurmasının Faydaları
Trabzon hurması iyi bir askorbik asit ve A vitamini kaynağıdır. Ham meyvede ve olgun meyvenin yenmeyen kabuk çevresinde meyve etine oranla daha fazla askorbik asit bulunmaktadır. Ayrıca meyvenin iç kısmından kabuk kısmına yaklaştıkça askorbik asit konsantrasyonu artmaktadır.
Trabzon hurmasının önemli özelliklerinden birisi olan burukluk, içerdiği fenolik bileşiklerinden kaynaklanmaktadır. Meyvenin yüksek düzeyde içerdiği askorbik asit ve fenolik bileşikler bu meyveye antioksidan özellik sağlamaktadır. Çağımızda insanlığın korkulu rüyası olan kanser hastalığına karşı içerdiği bileşiklerle güçlü antioksidan özelliğe sahip olan Trabzon hurması üzerinde yapılan çalışmaların önemi daha da artmıştır.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri