• notifications1
  • menü

Bugün : 19 Nisan 2024 Cuma

Ayak Kokusunu Gideren Yöntemler

Ayak kokunu birçok kişinin önemli bir sorudur. Kışın çizme ve botlar, yazın ise sıcaklar ayak kokusunu insanlar için kabus haline getirir. Bu kabusunuza son vermek için sizlere bazı önerilerimiz var.

 Ayak Kokusunu Gideren Yöntemler

1. Lavanta yağını denemelisiniz. Lavanta yağı yalnızca güzel kokmaz aynı zamanda bakterileri de yok eder. Doğal anti-fungal özellik gösteren lavanta yağını çoraplarınıza birkaç damla damlatabilirsiniz. Birkaç gün günde 2 kez bu işlemi uygulayabilirsiniz

 

2. Karbonat ayak kokularında kesinlikle etkilidir. Sodyum bikarbonat yani mutfaklarda kullandığımız karbonat, ayaklarımızda koku yapan bakterileri yok eder ve pH seviyesini dengeler. Çoraplarınızı giymeden önce bir miktar karbonat dökebilirsiniz. Veya her akşam ılık suya 1 paket karbonat ekleyip 15-20 dakika ayaklarınızı bu su içerisinde bekletebilirsiniz.

 

3. Çayla ayak kokusunu önleyebilirsiniz. Çayın içerisinde bulunan maddeyle ayak kokusuna neden olan bakterileri yok edecektir. Aynı şekilde iki demlik poşeti üç bardak suyla kaynatıp suyu soğutunuz ve 20 dakika kadar bekleyiniz.

 

4. Zencefille kesin çözüme ulaşınız.  Bunun için zencefil kökünden bir püre yapınız ve sıcak suda 15 dakika kadar bekletiniz. Süzmek adına kahve filtresi kullanınız. Elde edeceğiniz sıvı ile ayaklara masaj yapınız. En iyi sonuç için ise iki hafta süresince bunu deneyiniz.

 

5. Adaçayı yaprakları da kokuyu engeller. Bunun için adaçayı yapraklarını ezerek ayakkabınızın içine koyabilirsiniz. Önemli olan ayakların neden terlediğini bulmak ve buna çözüm getirmektir. Deri olmayan ayakkabılar terlemeye neden olur. Başkalarının ayakkabılarını giymeyin. Çünkü başkalarının ayaklarında bulunan mantar size de geçebilir. Çoraplarınızı her gün değiştirin ve ayaklarınızı her akşam yıkayın ve ıslakken, kesinlikle çorap ve ayakkabı giymeyin.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi