Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Domates Nasıl Soyulur?
Domatesi genellikle kabuklarını soyarak tüketiyoruz. Bunun başlıca sebebi, domatesleri yetiştirirken kullanılan tarım ilaçları, kabuklarında bulunuyor. Ne kadar yıkarsak yıkayalım, domatesleri tarım ilaçlarından arındıramayacağımız için kabuklarını soymak zorunda kalıyoruz. Ama domates kabuğunu soymak çok da kolay değildir ve kadınları bazen çileden çıkarır. İşte size kolay domates kabuğunu soymak için 3 yöntem.
Bu yöntem herhangi bir beceri gerektirmiyor. Domatesi iki çatalın ucuna geçirin. Ocaktaki ateşin üzerine hafifçe tutun. Bu sırada domatesin her yerinin aynı ısıyı alması için çevirin. Domatesin kabuğu hafifçe buruşmaya başladığında ateşten alın. Ardıt domates pişmeden kabuklarını kolayca soyabilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce domatesin kabuğuna bıçakla çizikler atarsanız, kabukları daha kolay çıkarabilirsiniz. Bu işlem toplam 15-20 saniye kadar sürmelidir.
Sıcak Su Yöntem
Eğer kış ayları için şimdiden domates saklamak istiyorsanız., o zaman kilolarca domatesi soymanız gerekecektir. Çok sayıda domatesi soymak için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Büyük bir tencerenin içine su koyun ve ateşte kaynatın. Sonra bu sıcak suyu bir kaseye dökün ve istediğiniz kadar domatesi içine atın. Domatesleri atmadan önce alt kısımlarını X şeklinde bıçakla kesin. Domatesleri sıcak suyun içinde 1 dakika kadar bekletin ve çıkarın. Kestiğiniz bölümden soymaya başlayın. Kabuklarının çok kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz.
Bıçak Yöntemi
Bu yöntem yukarıdaki iki yöntem kadar iyi olmasa da bazı kadınlar tarafından tercih ediliyor. Bu yöntem için keskin bir bıçağa ihtiyacınız olacak. Domatesi 4’e böldükten sonra bıcağı domatesin uç kısmına et ile kabuk arasına sokun. Sonra bıçağı ilerleterek, domatesi kabuğundan ayırın. Bu yöntemde bir miktar domates etinin ziyan olmasının önüne geçemeyebilirsiniz.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri