• notifications1
  • menü

Bugün : 28 Mart 2024 Perşembe

Limon Tuzu

Limon tuzu, bayanlar tarafından birçok ev işinde kullanılmaktadır. Temizlikten saklama çözümlerine kadar birçok alanda limon tuzu tercih edilmektedir. Limon tuzu yiyeceklerin bozulmaması için kullanılabilir. Limon tuzu, antioksidanların etkinliği artırarak daha uzun süre bozulmadan saklanabilmesini sağlamaktadır. Ev temizliğinde kimyasal deterjanları kullanmak istemeyen bayanlar, doğal yollarla temizlik alternatiflerini denemektedir. Limon tuzu bu konuda en sık tercih edilen temizleyicilerden biridir. Limon tuzunun birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Ev temizliğinin dışında cilt ve saç bakımında da limon tuzu iyi sonuçlar vermektedir. C vitamini açısından zengin olduğu için uygun miktarda tüketildiğinde özellikle kış aylarında vücut direncini artırmaktadır.

Limon Tuzunun Kullanım Alanları

Limon tuzu, evlerin mutfağında geniş bir kullanım alanına sahiptir. Kışlık olarak hazırlanan reçel, turşu gibi gıdaların içerisine limon tuzu eklenebilir. Evde hazırlanan gıdalar için limon tuzu iyi bir tercih olacaktır. Yiyeceklerin içerisindeki antioksidanların etkinliğini artırdığı için meyve ve sebzelerin kararmasını önlemektedir. Fakat bilinmelidir ki limon tuzu sanıldığı gibi doğal bir madde değildir. Kimyasal işlemler sonucunda ortaya çıkan limon tuzu, kullanımında dikkatli olunmalıdır. Limon tuzu, mutfak temizliğinde çaydanlık ve su ısıtıcı içerisinde oluşan kireç tortusunun temizlenmesinde de etkili olarak kullanılmaktadır. Kireç sökücü kimyasallar yerine limon tuzunun temizlikte kullanılması daha sağlıklı bir yöntemdir. Fakat uzun süre limon tuzunun su ısıtıcı ve çaydanlık içerisinde tutulması, aşınmalara yol açabileceğinden dikkatli olunmalıdır. Kullanım suyunuz çok miktarda kireç içermiyorsa bulaşık makinesinde deterjan olarak kullanabilir. Bir miktar limon tuzunu bulaşık makinesinin deterjan gözüne koyarak kullanabilirsiniz. Fakat bulaşıkları makineye yerleştirmeden önce iyice arıtmaya özen göstermelisiniz. Çok yağlı ve kirli bulaşıklarda limon tuzu tam temizleme sağlamamaktadır. Limon tuzunu meyve sularında asitliği dengeleyici, reçellerde, marmelat ve jellerde dokuyu güçlendirmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca zeytin ve turşularda da limon tuzu kullanılabilir. Ayrıca içli köfte yapımında, köfteleri kaynattığınızın suyun içerisine bir miktar limon tuzu ekleyerek dağılmasını engelleyebilirsiniz. Arıcılıkla uğraşan kişiler balın şekerlenmesi önlemek için limon tuzu kullanmaktadır.

 

Limon Tuzunun Sağlık ve Cilt Bakımında Kullanılması

Limon tuzunu bayanlar cilt bakımında da kullanmaktadır. Tüylenme problemi yaşayan bayanlar, epilasyon sonrasında tüylenme problemini azaltmak için limon tuzu ile masaj yapabilirsiniz. Bir süre sonra tüylerin daha az ve cansız çıktığını göreceksiniz. Ayrıca ağız bakımında da limon tuzu kullanabilirsiniz. Fakat çok miktarda ve sık limon tuzu kullanmak bir süre sonra ağızda yaralara yol açabilir. C vitamini açısından zengin olan limon tuzu, böbrek ve safra kesesi taşlarını düşürmede etkili olmaktadır. Bağırsak, böbrek ve karaciğerlerin temizlenmesi için limon tuzu tüketilebilir. Antioksidan içeren limon tuzu, gribe karşı beden direncini artırmaktadır. Bakteri oluşmasını engelleyerek bakteri birimine karşı da etkilidir. Beyin sağlığı ve yüksek tansiyona karşıda limon tuzu etkili olarak kullanılabilir.

 

Limon Tuzu İle Saç Bakımı

Bayanlar sarı saçları beğenerek kullanmaktadır. Bu nedenle birçok bayan röfleyi tercih etmektedir. Fakat röfle ilacı ve saç açıcıları saçta yıpranmalara neden olmaktadır. Saç uçlarında kırılma, koparak dökülme veya saç yapısının bozulması bayanlar için bir sorundur. Bunu önlemek için limon tuzu kullanılabilir. Saç bakımında, saçları onarmak için limon suyu kullanmak istiyorsanız bir tasın içerisinde bir miktar suya dört beş tane limon tuzu ekleyerek kaynatın. Ilımasını bekledikten sonra saça cila yapar gibi uygulayın. En fazla 10 dakika sonra saçı durulayın. Bu yöntemi kullandıktan sonra saçlarınız yapısında toparlanma, fön çekerken kopmalar olmadığını göreceksiniz.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi