Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Sararan Gömlek Yakaları Nasıl Temizlenir?
- Sorhocam
- Kimyasal Analiz Yöntemleri
- Faydalı ve Pratik Bilgiler
- 0 dosya
- 0 resim
- 0 yorum
- 12045 okunma
Gömlek Yakaları Nasıl Kolay Temizlenir?
Çamaşır yıkamak genel olarak bakıldığında, makinelerin de icadıyla birlikte çok kolay bir işmiş gibi görünebilir ama çamaşırları lekesiz, ışıl ışıl yıkamak hiç de kolay değildir. Özellikle beyaz renkli çamaşırlarda leke sorunu çok daha fazla görünür ki birçok deterjan firması da buna yönelik ürünler çıkartmaktadır. Çamaşırınız bir gömlekse ve bir de açık renkse işiniz daha da zor olacak demektir. Gömleklerin, yakaları ve bilek kısımları en çok kirlenen ve en inatçı kirleri barındıran bölgelerdir. Gömlek yakalarında lekeleri giderebilmek için doğal ve kimyasal olmak üzere farklı yöntemler deneyebilirsiniz.
Gömlek Yakalarının Sirke ile Temizliği
Temizlik alanında gerek çamaşır gerekse ev temizliğinde adını sık sık duyurmaya başlayan sirke, gömlek yakaları konusunda da imdadınıza yetişecek. Uygulama için ihtiyacınız olan şey sadece bir çay bardağı kadar sirkeden ve aynı ölçüde sudan ibaret. İlk olarak sirkeyi ve suyu bir kabın içinde karıştırın ve elde ettiğiniz karışımı, gömleğin yakalarını ıslatın. Bu şekilde 2 saat kadar bekletin ve ardından klasik çamaşır yıkama yönteminizle çamaşır makinesinde yıkayın. Kuruduğunda lekenin tamamen kaybolacağını göreceksiniz. Aynı uygulamayı gömleklerin bilek kısmında da kullanabilirsiniz.
Gömlek Yakalarının Limon ile Temizliği
Son zamanlarda sirke ile birlikte revaçta olan limon, temizlik konusunda yine çok yardımcı olan malzemelerden bir tanesidir. Limonun özellikle yağ çözücü özelliği bilinir. Yakada oluşan kirin büyük oranı da zaten saçlardan ve ensedeki tüylerden bulaşan yağ dokularıdır. İyi bir yağ çözücü olmasına ek olarak etkili bir beyazlatıcıdır da. Ancak limonu denerken dikkatli olmalısınız ve ilk etapta gömleğin görünmeyen bir kısmında deneyin. Gömleğe zarar vermediğinden emin olduktan sonra yaka kısmına, sıkılmış limon suyunu sürün ve yarım saat kadar bekletin. Ardından çamaşır makinesinde normal yönergelerle yıkayabilirsiniz.
Kimyasal Ürünlerle Gömlek Yakası Temizliği
Doğal yöntemleri denedikten sonra lekenin çıkmadığını fark ederseniz; bir de kimyasal ürünleri deneyebilirsiniz. Bunun için mutfak yağ çözücülerinden, bulaşık deterjanlarından ve şampuanlardan faydalanabilirsiniz.
İlk olarak mutfaklarda kullanılan yağ çözücülerle şansınızı deneyebilirsiniz ama renk açıcı özellikleri olduğundan dikkatli olmalısınız. Gömlek yakasına 2 kez yağ çözücü sıktıktan sonra 10 dakika bekleyin ve ardından bulaşık deterjanı ile çitileyin. Bu şekilde de yarım saat bekletin ve ardından çamaşır makinesinde, makine deterjanı kullanarak yıkayın. Yağ çözücü ve bulaşık deterjanı, yaka kirinizin temeli saçlardan oluşan yağlar ise daha etkili olacaktır.
İkinci bir seçenek olarak saç şampuanlarını deneyebilirsiniz. Şampuanlar neticede vücut yağını çözebilmek için üretilmişlerdir. Yaka kiri de ya vücut yağından ya saç yağından meydana gelir. Gömlek yakasına, bir miktar şampuan döktükten sonra ister parmağınızla ister kullanılmayan bir diş fırçasıyla ovalayın. Bu şekilde yarım saat bekledikten sonra çamaşır makinesinde deterjan kullanarak yıkayın.
Leke Çıkarıcılar ile Gömlek Yakası Temizliği
Piyasada leke çıkarıcı olarak satılan ve tanıtımlarında özellikle gömlek yakası temizliğine vurgu yapılan ürünler, gömlek yakası lekelerinde başarılı olabilmektedir. Bu ürünlerden alıp, leke üzerine döktükten sonra içerisinde verilen aparatla ya da aparat yoksa yine diş fırçasıyla ovalayın. Durulama işlemi yapmadan çamaşır makinesinde deterjan ile yıkayabilirsiniz. Buna ek olarak doğrudan çamaşır makinesinin içine koyularak ya da deterjan gözüne ilave edilerek kullanılan deterjanla birlikte etki eden leke çıkarıcılar da işinize yarayabilir. Ancak unutmayınız ki bekleyen lekelerin giderilmesi çok daha zor olacaktır. Bu nedenle böyle lekeleri olan gömlekleri gerekli uygulamayı yapıp hemen yıkamanızda yarar vardır.
- Soru Ve Cevaplarla Hijyen Nedir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Analitik Kimya Derişim Hesaplama
- Hangi Tür Ağaca Hangi Tür Aşılanabilir?
- Kırkayaklar İle Mücadele Yöntemleri
- Bayilik Sınavı Ders Notları (Güncel)
- Bit Nedir, Nasıl Bulunur?
- Dikey Geçiş Sınavı Dgs Nedir?
- Tuz Ruhu Formülü Nedir, Hangi Alanlarda Kullanılır?
- Ahlat Meyvesinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
- Afyonkarahisar Hocalar Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri
- Demir Sülfat Gübresi Nedir?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri