Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Derin Dondurucuya Hangi Sebze Nasıl Atılır?
Derin Dondurucuda Saklanabilen Sebzeler
Özellikle çalışan bayanlar hafta içi yemek yapmaya yeterince zaman ayıramamaktadır. İşte bu durumda da önceden hazırlanıp dondurucuda saklanabilen yiyecekler çok kıymetli olmaktadır. İşten gelince hemen kısa sürede yemek yapabilme lüksüne sahip olabilmek için özellikle mevsiminde sebzeleri hazırlamak gerekir.
Derin Dondurucuda Taze Fasulye
Yazın bol, ucuz ve lezzetli olan taze fasulyeler, ayıklanır ve yıkanır. Derin bir tencerede çok az bir sıcak su ile hafifçe kavrulur. Kabukları soyulan ve küp küp doğranan domatesler de eklenir ve rengi değişinceye kadar kavrulur. Daha lezzetli olması için bolca domates, çok az sıvı yağ ve tuz eklenir. Rengi değişince genişçe bir tepsiye boşaltılır ve soğutulur. Tamamen soğuyunca suyuyla beraber tek pişirmelik miktarlarda buzdolabı poşetine doldurulur, ağzı sıkıca kapatılır. İhtiyaç olduğunda bir tencerede sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğanla 5 -10 dakikada pişirilir.
Patlıcanı Derin Dondurucuda Saklama
Kısa sürede salçalı, kıymalı patlıcan yemeği yapabilmek isteyenler patlıcanları yıkadıktan sonra çizgili olarak soyarlar. Patlıcanları küp küp doğradıktan sonra derin bir kaba konulan patlıcanlar tuzlanır ve acı suyu çıkması için bir süre beklenir. Derin bir tenceye bol miktarda domates küçük küçük doğranır, acı suyu çıkan ve yıkanan patlıcanlar da tencereye eklenir. Kısık ateşte kısa bir süre pişirilen patlıcana çok az tuz eklenir ve patlıcanlar yumuşamaya başlayınca ocaktan alınır, bir tepsiye boşaltılır ve soğumaya bırakılır. Tamamen soğuyunca buzdolabı poşetiyle dondurucuya konulur. Yemek istendiğinde tencerede sıvı yağ içinde soğan ve kıyma kavrulur, patlıcan karışım üzerine eklenir, az miktar sıcak su ile 5 dakika kaynatılır.
Derin Dondurucuda Menemen
Kış mevsiminde lezzetli ve pratik bir aperatif yemek ya da kahvaltı tatmak isteyenlerin kışlık menemeni yazdan hazırlamaları daha akıllıca olmaktadır. Bunun için domatesler soyulur ve küp küp doğranır. Sivri ve çarliston biberler küçük küçük doğranır buzdolabı poşetine birer pişirmelik miktarlarda ayrılır. İhtiyaç olduğunda çıkarılır ve tavada hafifçe çevrildikten sonra üzerine yumurta kırılır.
Dondurucuda Dolmalık Biber
Yaz mevsiminde uygun fiyatlı, taze ve lezzetli olan dolmalık biber ve kaypa biberlerin içleri temizlenir. Yıkandıktan sonra küçük biberler büyüklerin içlerine geçirilerek buzdolabı poşeti ile dondurucuda saklanır. Dondurucuda yer varsa dolma içi hazırlanır ve biberler doldurularak dondurucuda saklanır. Bu sayede dolma yemek istendiğinde dondurucudan çıkarılıp hemen pişirilebilir.
Dondurucuda Bamya Saklama
Bamyaları kış için hazırlamanın en sağlıklı yolu şoklama sistemidir. Bamyalar yıkanır, ayıklanır ve sirkeli, limonlu, tuzlu suda bir taşımlık kaynatılır. Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra bamyalar kevgir yardımıyla bir kapta hazır bulunan buzlu suyun içine atılır. Bu şekilde bamyalar şoklanmış olur. Tamamen soğuduktan sonra yine bir kevgir yardımıyla sudan çıkarılan bamyalar buzdolabı poşetleriyle dondurucuya atılır. Yemek istenildiğinde dondurucudan çıkarılıp pişirilir.
Dondurucuda Karışık Kızartmalık Saklama
Karışık kızartmada kullanılan biber, patlıcan, kabak yıkanır, ayıklanır ve kızartılır. Birer kullanımlık şekilde karıştırılarak buzdolabı poşetlerine doldurulur. Kullanılmak istendiğinde dondurucudan çıkarılıp çözülünce üzerine domates ya da sarımsaklı yoğurt sosu dökülerek servis yapılır.
Dondurucuda Barbunya Saklama
Barbunyaların içi çıkarılır, yıkanır ve kuruması için bir süre beklenir. Kuruyan barbunyalar buzdolabı poşetleriyle dondurucuda saklanabilir. Bunun dışında barbunyalar haşlanıp sarı suyu süzülüp soğuduktan sonra dondurucuya atılırsa yemek yapmak için daha az süre yeterli olacaktır. Hatta barbunyalar ayıklanıp yıkandıktan sonra, haşlanır ve sonrasında bolca domates ve az miktarda suyla pişirildikten sonra dondurucuya atılırsa ihtiyaç anında çok daha kısa sürede yemek hazırlanabilecektir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri