Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Tüylü Şeytan Otu nedir?
Digitaria sanguinalis (L.) Scop. (Tüylü şeytan otu, Çatal otu)
(Dar Yapraklılar)
Sinonimi: Dactylon sanguinale Vill., D.fimbriata Link, D.marginata Link.
Türkçe: Tüylü şeytan otu, Çatal otu
İngilizce: Crab-grass
Çevre İstekleri: Kurak olmayan kumlu ve tınlı toprakları sever, sıcaktan hoşlanır. Tropik ve subtropik bölgelerde yaygın olup, çapa bitkilerinde ve diğer tarla kültürlerinde görülür. Çukurova bölgesinde sulu, susuz pamuk ve turunçgillerde bol miktarda bulunmuştur.
Morfolojisi: Bitki tek yıllık olup, boyu 60 cm’yi geçer. Yaprak ayası yeşilden kırmızıya kadar değişen renklerde olabilir. Yaprağın her iki yüzü parlak tüylerle kaplı olup, ana damar kırmızı- beyaz renklidir. Yaprak kınının kenarları kirpik gibi kıllıdır. Yakacık 1-2 mm boyunda beyazdır, kulakçıklar yoktur. Sap tüysüz, yalnızca boğumlar tüylüdür. Kaz ayağını andıran başakta, farklı olarak parçalar bir noktadan çıkmamışlardır, 4 - 1 0 adet başak parçası vardır. Başakçıklarda tek adet çiçek olup, alt dış kavuz çok küçük, iç dış kavuz başakçık boyunda küçük tüylüdür. İç kavuz başakcık boyunda tüylü, kapçık sivri ve tüysüzdür (Uygur ve ark., 1986)
Konu İle İlgili Dokümanlar
- Tüylü Şeytan Otu 268 kb
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri