Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yem Bitkileri Nelerdir?
Çayır Mera Ve Yem Bitkileri Ders Notları
Yem bitkileri farklı biçimlerde tanımlanabilmektedir. Genis bir tanımlamayla “hayvansal ürün elde etmek amacıyla yetistirilen ot obur çiftlik hayvanlarının yasayabilmeleri ve kendilerinden beklenen ürünleri verebilmeleri için ihtiyaç duydukları besin maddelerini bünyelerinde bulunduran ve belirli sınırlar içinde yedirildiklerinde hem sağlığa, hem de hayvansal ürünlere zararı olmayan, gerek tarla tarımı içinde kültürü yapılan, gerekse doğada kendiliğinden yetisen bitkilere “Yem Bitkileri” denilmektedir."
Yem bitkileri kısaca “değisik sekillerde (ot, silaj, tane yem gibi) ot obur çiftlik hayvanlarının besin ihtiyaçlarını karsılamak amacıyla tarım alanlarında yetistirilen yada çayır ve meralarda doğal olarak
yetisen bitkiler” olarak ta tanımlanabilir.
Çayır mera ve yem bitkilerine kısa bir girişten sonra Çayır mera ve yem bitkileri ile ilgili merak ettiğiniz tüm konuları ekler kısmından bilgisayaraınıza indirerek öğrenebilirsiniz. Merak ettiğiniz bir konu olursa bize yorumlar kısmından bildirebilirsiniz. Gerek biz gerek üyelerimiz sorularınıza cevap verecektir.
Konu İle İlgili Dokümanlar
- Çayır Mera Ve Yem Bitkileri Ders Notu 2717 kb
- Mera Kanunu 255 kb
- Çayır Mera Ekolojisi 337 kb
- Çayır Mera Yayla 84 kb
- Çayır Mera Bitkilerinde Büyüme Ve Gelişme 97 kb
- Çayır Mera Ekolojisi 96 kb
- Mera Amenajmanı 147 kb
- Çayır Alanlarından Yararlanma Ve Bu Alanların Bakımı 90 kb
- Çayır Mera Yabancı Otlar 71 kb
- Çayır Mera Sulama Ve Gübreleme 74 kb
- Çayır Mera Islah Yöntemleri 58 kb
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri