Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bakterilerin Beslenme Ve Üremesine Etki Eden Çevre Koşulları
- Sorhocam
- Bitki Koruma (Hastalıklar Ve Zararlılar)
- Genel Bitki Koruma Bilgileri
- 1 dosya
- 5 resim
- 0 yorum
- 5191 okunma
Bakteriyoloji Ders Notu
Mikroskobun keşfinden sonra bakterilerin hastalık yaptığı ilk kez 1876 yılında Pasteur ve Robert Koch tarafından bildirilmiştir. Bu araştırıcılar Bacillus antrachnis isimli bakteriyel etmenin hayvanlarda antrax (Şarbon) denilen hastalığı yaptığını belirlemişlerdir. Bakterilerin bitkilerde hastalık yaptığı 1878 yılında elma ve armutlarda ateş yanıklığı etmeni Erwinia amylovora’nın izole edilmesiyle belirlenmiştir.
Araştırıcılar tarihsel gelişme sürecinde 1883’te sümbülde solgunluk etmeni Xanthomonas hyacinthi, 1891 yılında hıyar solgunluk etmeni Erwinia tracheiphila, 1885 yılında lahana siyah damar hastalığı X. campestris etmenleri izole edilmiştir. Smith 1905 yılında 60 bitki familyasından 150 bitki cinsinde, 1930 yılında Bergey isimli araştırıcı 93 bitki familyasında, 1940 yılında ise Elliot isimli araştırıcı ise 177 bitki familyasında bakteriyel etmenleri tespit etmiştir.
Dersin devamını dokümanlar kısmından indirebilirsiniz.
Konu İle İlgili Dokümanlar
- Bakteriyoloji 69 kb
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları