Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Rattus Norvegicus Nedir, Nasıl Mücadele Edilir?
- Sorhocam
- Hijyen, Pest Kontrol Ve Gıda Güvenliği
- Pest Kontrol
- 9 dosya
- 5 resim
- 2 yorum
- 14815 okunma
Genel zararlılar tarım alanları ve ürünlerinde genelde besin tercihi olmaksızın zarar veren Omurgasız ve Omurgalı canlıları içine alır. Genel zararlılar konusu içerisinde Tarla faresi, Çekirge, Kör Fare, Salyangoz ve Sümüklü Böcek, Limon Sıçanı, Yedi Uyur, Yaban Domuzu başta olmak üzere pek çok zararlı tür bulunmaktadır. Bunlardan ülkemiz için önem arz edenlerden üzerinde çalışmalar yürütülmüştür. Bu çalışmalarda zararlıların biyolojileri, ekonomik zarar eşikleri, kullanılacak ilaçlar ve dozları belirlenmiştir.
Son yıllarda genel zararlılar içerisinde yer alan zararlılarla ilgili zarar durumu ve alternatif mücadele yöntemlerine yönelik araştırmalar devam etmektedir. Birimimizde şu anda 'Orta Kızılırmak Havzasında Simulium spp. (Diptera: Simuliidae) nin Biyolojisi ve Mücadelesinde Bacillus thuringiensis israelensis (BTI) 'in Kullanımının Araştırılması' isimli proje yürütülmektedir. İllerden gelen talepler doğrultusunda bakanlık tarafından düzenlenen genel zararlı birimi ile ilgili konularda eğitimler verilmektedir.
Konu İle İlgili Dokümanlar
- Çatı Sıçanı 158 kb
- Ev Faresi 147 kb
- Göçmen Sıçanı 159 kb
- Kara Çekirge 249 kb
- Körfare 177 kb
- Salyangoz Ve Sümüklü Böcekler 141 kb
- Tarla Çekirgeleri 170 kb
- Tarla Fareleri 181 kb
- Yeşil Ve Kılıçlı Çekirgeler 140 kb
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları