HUBUBAT HORTUMLU BÖCEĞİ 
(Pachytychius hordei.)

Hububatın kardeşlenme döneminde yaprak, sap ve başaklarda beslenmektedir. Zararlının beslenmesi sonucu delikler meydana gelir. Başaklardaki zararı ise süt ve sarı olum devresinde beslenerek boş kavuz oluşmasına neden olurlar. Önemli miktarda ürün kaybına neden olmaktadır. Buğday, arpa, çavdar ve yulaf da beslenmektedir. 

KÜLTÜREL ÖNLEMLER

Çapa bitkilerinin ekim sırasına alınması, nadas ve derin sürüm yararlıdır. 

KİMYASAL MÜCADELE

Topraktan kademeli olarak çıkan bu zararlıya karşı, çıkıştan takriben 10 gün sonra ilaçlamaya başlanmalıdır. Bu dönemde hububat genellikle sapa kalkma dönemindedir. m2 de ortalama 5 veya daha fazla böcek saptanan alanlarda ilaçlama yapılmalıdır.  Zararlı hububatın sapa kalkma devresinde ve başak bayrak yaprağı içinde kabarmaya başladığı sırada, yumurta koymaya başladığından erginlere karşı kimyasal mücadelenin bu devrede bitirilmesi gerekir.

Konu Görselleri
  • Hububat Hortumlu Böceği Zararlısı
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • admin@sorhocam.com

💬 ''Hububat Hortumlu Böceği Zararlısı'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊

BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Haziran böceği (polyphylla fullo) haziran böcekleri tanımı ve yaşayışı erginlerde vücut uzunluğu 28-40 mm olup, erkeklerinde yelpaze şeklinde anten bulunur. Vücut rengi kırmızımsı kahverengi zemin üzerine küçük odacıklar halinde ve çok sık beyaz pulcuklarla tamamen kaplıdır. Devam Et
Gül hortumlu böceği (rhynchites hungaricus (hbst.)) gül hortumlu böceği tanımı ve yaşayışı ergin 5-7 mm uzunlukta hortumlu bir böcektir. Baş, anten, hortum, bacaklar ve üst kanatların ortası siyah, üst kanatların yan tarafı ve pronotum kırmızı renktedir. Hortum uzun, gözler büyüktür. Devam Et
Gül gal böceği (agrilus chrysoderes) gül gal böceği tanımı ergin 6-7 mm.Boyunda, bronz metalik, koyu zeytin yeşil renkte ve ince uzun görünüşlüdür. Larvanın başı kuvvetli ve iyi gelişmiş olup protorax içine gömülmüş gibi görünür. Karın segmentleri dikdörtgen şekilde düz ve yassıdır. Devam Et
Fındık teke böceği (oberea linearis) fındık teke böceği tanımı ve yaşayışı ergin 11-15 mm boyunda, siyah renkli bir böcektir. Vücut kenarları uzunluğuna paraleldir. Antenler uzun ancak vücut boyundan kısadır. Larva, mum sarısı renkte 20-25 mm uzunluktadır. Devam Et
Fındık kızıl ağaç böceği (lymantria dispar l.) fındık kızıl ağaç böceği tanımı kızılağaç böceği, parlak mor görünüşlü, mavi renkte 7 mm. Boyundadır. Larvalar siyah renkte az tüylü ve 12 mm kadardır. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?