Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitkilerde Demir Noksanlığı Belirtileri Nelerdir?
- Sorhocam
- Bitki Besleme Ve Gübreleme Teknikleri
- Bitki Besin Elementi Noksanlıkları ve Belirtileri
- 0 dosya
- 5 resim
- 0 yorum
- 3978 okunma
DEMİR (Fe) EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ VE ÇÖZÜMLERİ
a) BELİRTİLERİ
- 1) Genç yapraklarda kloroz ( sararma)
- 2) Yaprak damarlarında renk açılması
- 3) İleri safhada sürgün kuruması
b) ÇÖZÜMLERİ
- 1) Ağacın gövdesine kuru ve sulu demir tuzları verilmesi
- 2) Yapraktan veya topraktan demir sülfat uygulanması
DEMİR NOKSANLIĞI (KLOROZ)
Bitkilerde demir noksanlığı çok yaygındır. Başlangıçta belirtiler çok genç yapraklarda yeşil rengin kaybıdır. Damarların aralarındaki dokular soluk yeşil, sarı hatta beyaz olurken, damarların kendisi koyu yeşildir. Yeni yapraklar tamamen renkten yoksun olarak çıkarlar, fakat damarlar daha sonra koyu yeşile dönerler. Demir noksanlığının tanınması oldukça kolaydır. En ince damarlar dahi yeşil kalarak damarlar arasındaki renk tamamen sarıya dönerler. Şiddetli noksanlıklarda damarlar da sararabilir. Demir noksanlığından kaynaklanan kloroz aşağıdaki gibi değişik şiddetlerde görülebilir
Hafif Kloroz ( Sarılık ) : Yeni çıkan yapraklarda damarlar normal görünümdeyken damar aralaraı soluk yeşil ya da sarımsı yeşildir.
Orta Düzeyde Kloroz ( Sarılık ) : Yeni çıkan yapraklarda damar araları oldukça sarıdır.
Şiddetli Kloroz ( Sarılık ) : Yeni çıkan yapraklar sarıdan fildişine kadar değişen renklerdedir. Damarlar yeşil ya da yeşil olmayabilir. Yaprak üzerinde kahverengi bölgeler vardır veya yaprağın tamamı kuruyabilir. Yapraklar genellikle dökülürler.
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları